Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

Fudbaleri Srbije poraženi su od Danske rezultatom 2:0 u Kopenhagenu u meču drugog kola A Divizije Lige nacija.

Strelci za domaću ekipu bili su Albert Gronbek u 36. i Jusuf Poulsen u 61. minutu.

Možda rezultat ne deluje katastrofalno kada je Srbija u pitanju, ali igra je bila poprilično bezidejna i bezopasna, pa je Danska bila bliža trećem, nego „orlovi“ prvom golu.

PROČITAJTE JOŠ:

Šansi nije bilo u prvih 13 minuta, a onda je Vestergor zapretio glavom nakon centaršuta Eriksena iz slobodnog udarca, ali Rajković nije imao potrebe da interveniše.

Imali su domaćini i dva kornera zaredom – kod prvog je bilo pretnje po gol Srbije, nakon što je lopta zakačila Pavlovića po glavi, dok je kod druge situacije dobro reagovala srpska odbrana.

Prvi udarac ka golu Danske uputio je Pavlović, ali je to bilo neprecizno i prejako.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

Danci su organizovali tečan i brz napad, u odbrani Srbije bila su samo tri fudbalera u jednom trenutku, ali je Eriksenov šut izblokiran, pa je Rajković samo pokupio loptu. Na drugoj strani je zapretio Samardžić nakon nekoliko dobrih poteza, ali je golman Danske ukrotio njegov udarac.

Motali su se Danci oko kaznenog prostora našeg tima, a onda su prelepu akciju krunisali golom u 36. minutu. Kombinovali su Danci ispred kaznenog prostora Srbije, lopta je išla brzo, pa naša odbrana nije reagovala kako treba. Na kraju je Gronbek primio i šutirao u levi ugao, Rajković se bacio, ali nije stigao do lopte.

VAR je reagovao, provera gola je trajala nekoliko minuta, ali ofsajda nije bilo.

Do kraja prvog poluvremena nije više bilo uzbuđenja.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

I početak drugog dela utakmice je bio spor, ali nas je onda „probudio“ Poulsen sjajnim makazicama na asistenciju Kristijansena sa levog krila.

U 65. minutu Srbija je imala veoma dobru priliku nakon kornera. Lukić je bio sam na pet metara od gola, ali ga je lopta iznenadila i loše je reagovao.

Danska je kontrolisala dešavanja na terenu do samog kraja, čak je i ozbiljno zapretila preko rezerviste Dorgua. Danci su imali kontru 3 na 2, lopta je došla do Dorgua, koji je prevario defanzivca Srbije, ali je iz povoljne situacije šutirao visoko preko gola.

Foto: EPA-EFE/LISELOTTE SABROE

Stefan Mitrović je poslednji zapretio na utakmici, ali je Šmajhel bio dobro postavljen i lako odbranio njegov šut sa ivice kaznenog prostora.

Srbija naredni meč u Ligi nacija treba da igra protiv Švajcarske.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su u prvoj rundi odigrali 0:0 sa evropskim prvakom Španijom, dok je Danska pred svojim navijačima savladala Švajcarsku sa 2:0, te sada ima šest bodova u grupi.


Danska – Srbija 2:0 (1:0)

(Gronbek 36, Poulsen 61)

Stadion: Parken; Sudija: Kris Kvanao

Danska: Šmajhel, Vestergor, Andersen, R. Kristijansen, Hojberg, V. Kristijansen (od 81. Frendrup), Norgard (od 60. Hjulmand), Bah, Eriksen (od 69. Dorgu), Gronbek (od 60. Isaksen), Poulsen (od 69. Vind)

Srbija: Rajković, Nedeljković (od 64. Stefan Mitrović), Milenković, Pavlović, Eraković, Ilić, Lukić (od 72. Belić), Birmančević (od 80. Jovanović), Grujić (od 46. Živković), Samardžić (od 64. Ratkov), Jović

Standings provided by Sofascore

Danska - Srbija 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare