Foto: Starsport

Buran prelazni rok srpskih timova.

Letnja pijaca u srpskom fudbalu zatvorena je u ponoć između 15. i 16. septembra, a ekipe koje se nadmeću u Superligi Srbije iza sebe imaju jedan od najbombastičnijih prelaznih rokova možda i u čitavoj istoriji, i to ne samo zahvaljujući potezima Crvene zvezde i Partizana, već i ostalih klubova u domaćem šampionatu.

#related-news_0

Najviše TSC-a, Čukaričkog i Novog Pazara.

Crvena zvezda

Crveno-bele očekuje nastup u Ligi šampiona, a Barak Bahar je od uprave dobio veliki broj za uslove srpskog fudbala više nego kvalitetnih igrača. Najzvučnije pojačanje je In Beom Hvang, koji je za pet miliona evra stigao iz Olimpijakosa, kao i Šerif Endiaje, za kog su crveno-beli Adani dali četiri miliona. Ukupno, devet miliona i najveća investicija crveno-belih za dvojicu igrača u istoriji kluba.

Prethodno, Zvezda je dovela Omrija Glazera na golu, zatim Žan-Filipa Krasoa, Pitera Olanjinku, Marka Stamenića, u poslednjoj liniji je došao Naser Điga… Zvezda je svakako veoma jaka, ali su crveno-beli poslednjih nedelja upali u krizu, pa je izuzetno težak put pred njima da tak kvalitet i potvrde.

Čukarički vs Crvena zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Što se odlazak tiče, najproblematičniji po Zvezdu je, gledajući trenutno stanje, odlazak Strahinje Erakovića, koji je prešao u Zenit, Irakli Azarov je napustio crveno-bele i pojačao Šahtjor iz Donjecka, Aleksanda Pešić je otišao u mađarski Ferencvaroš, Petar Stanić u TSC, Nemanja Motika u Olimpiju, kapiten Milan borjan je zadužio opremu Slovana iz Bratislave, dok su iz Beograda otišli i Marko Gobeljić (grčki Kifisijas), Andrija Radulović (Vojvodina), Slavoljub Srnić (AEL Limasol)…

Partizan

Crno-beli su nakon četvrtog mesta prošle sezone krenuli u pravo renoviranje sastava, pa su u klub stigli Mateus Saldanja kao napadač (plaćen milion i 300 hiljada evra ekipi Džef Junajted iz Japana), potom golman Aleksandar Jovanović iz Apoela iz Limasola, TSC-ov Aranđel Stojković, Nikola Antić iz Himkija, povratnici Aleksandar Šćekić (Hapoel Haifa) i Nemanja Nikolić (Vojvodina), Ksander Severina iz Ado Den Haga, Aldo Kalulu iz Sošoa, Gajas Zahid iz Ankare, Frenk Kanute iz Serkl Briža, i štoper Nejtan de Medina iz Ajntraht Braunšvajga.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Što se odlazaka tiče, uz kapitena Slobodana Uroševića (Aris Limasol) i Rikarda Gomeđa (Al Šamal iz Katara), otišli su Igor Vujačić (Rubin iz Kazana), Fuseni Dijabate (Lozana), Aleksandar Popović (Dunajska Streda), Hamidu Traore (Al Safa), Andres Kolorado, Patrik Andrade, Ljubomir Fejsa, raskid ugovora je dobio Nemanja Jović…

TSC

U Bačkoj Topoli nisu mogli do Lige šampiona, ali će igrati Ligu Evrope. Pored toga, igraju veoma sigurno od početka sezone, prvi su na tabeli Superlige, a u klub je stiglo nekoliko zvučnih pojačanja.

Kao najbolji igrač istakao se u dosadašnjem toku sezone Marko Rakonjac, pozajmljeni fudbaler Lokomotive iz Moskve koji je igrao za Crvenu zvezdu, zatim Miloš Vulić, takođe bivši fudbaler tima sa Marakane, tu je i Petar Stanić, doskorašnji vezista Zvzede, a klub je pojačao i Miloš Pantović iz Voždovca.

Ekipu su napustili Petar Ratkov (pet miliona, Salcburg), Aranđel Stojković (Partizan), Stefan Vukić (Vojvodina), Jug Stanojev (Spartak Subotica), a Luka Ilić je okončao pozajmicu i vratio se u francusku Trou.

Čukarički

Filip Samurović iz Mačve je došao kao pojačanje na golu, a tu su i Luter Sing (Kopenhagen), Mateo Alinvi (Dižon), Sandej Adetunđi (Škupi), inače heroj pobede nad Crvenom zvezdom, Sambu Sisoko, Ze Mario, te povratnici u srpski fudbal Vukašin Jovanović i Ognjen Vranješ.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Čuka je ostala bez Uroša Drezgića, što je ujedno i najzvučniji odlazak, pošto je talentovani štoper otišao put Rusije i zadužio dres Rubina iz Kazana.

Vojvodina

Novosađani su stali na prvoj prepreci u borbi za Ligu konferencija, ali su potom usledili neki „jaki“ transferi – nakon Stefana Vukića (TSC) i Andrije Radulovića (Crvena zvezda), te štopera Lazara Rosića, Voša je postala jača za Aleksu Vukanovića, Normana Kempbela (Javor), Asmira Kajevića… Pristojan tim novosadske „stare dame“.

Sa druge strane, klub je napustila supetalentovana trojka – Nikola Čumić je pojačao Rubin, Jovan Milošević Štutgart a Mirko Topić Famalikao. Uroš Kabić je otišao u Crvenu zvezdu, Mamadu Traore u Katar – ukupno inkasirano skoro pet miliona evra.

Novi Pazar

Pazarci su najavili nameru da se bore za Evropu, što su potvrdili potpisima Sejdube Sume i Adema Ljajića. Nekadašnje uzdanice Partizana u klub su stigle kao slobodni igrači, i trebalo bi da budu ozbiljne uzdanice u borbi za sam vrh.

Kada su u pitanju odlasci, ekipu su napustili Andrija Majdevac (Debrecen), Sobodan Rubežić (Aberden) i Filip Kljajić, bivši kapiten (Torpedo Kutaisi).

Voždovac

Najzvučnije ime u klubu je Bogdan Vatsuk, ovaznivni vezni iz Estonije koji je stigao iz Sligo Roversa, tu je i nigerijski dvojac Sampson Agoha – Kevin Agho, ali i Peruanac sa španskim pasošem koji je stigao iz Njukasla, Rodrigo Vilka.

„Zmajevi“ su ostali bez Miloša Pantovića (TSC) i Marka Ivezića (Holstejn Kil).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar