Foto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia, Pedja Milosavljevic / STARSPORT, Nova.rs

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, zadovoljan je učešćem na Evru 2024, doduše ne i rezultatom, ali postoje neki detalji koji njega ipak čine srećnim.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Kakav utisak je ostavila Srbija čuli smo i od nemačkih kolega koje su se prateći utakmice Srbija – Danska i Slovenija – Engleska hvatale za glavu i govorile: „Pa, ovo nije fudbal“.

Ali, da ne bude uvek da srpski novinari preuveličavaju i kritikuju, evo mišljenja i poznatog italijanskog kolege Palerija Tankredija.

On je nastupe Italije i Srbije na Evru 2004. ocenio kao sramotne.

PROČITAJTE JOŠ

„Italija ima dobar tim, možda ne da osvoji Evro, ali da za četvrtfinale. Igra u osmini finala je verovatno najsramotniji nastup Italije na velikim takmičenjima, jer se nisu borili. Ok, možeš da izgubiš, čak i ubedljivo, ali ne možeš da se ne boriš. Najveće razočaranje grupne faze je, ipak, Srbija. Sve što je odigrala bilo je drugo poluvreme protiv Engleza i tu je kraj. Bila je baš loša. Inače, Srbija ima dobar tim, koji bi realno mogao da igra osminu finala, možda čak i četvrtfinale“, rekao je Palmeri.

On se tu nije zaustavio, već je kritiku uputio i na račun Dušana Vlahovića, napadača Juventusa.

„Vlahović je najgori igrač na šampionatu. Od napadača kojeg je Juventus platio 85 miliona evra se očekivalo mnogo, ali on nije ništa uradio ni na Svetskom, a ni na Evropskom prvenstvu. Kako je moguće da je Mitrović i dalje prvi napadač. Vreme je da Vlahović preuzme tu ulogu. Ovo je bio turnir na kojem je trebalo da reši probleme, ako je već bio loš u Kataru. Od njega nismo videli apsolutno ništa. I onda kada je bila odlučujuća utakmica protiv Danske, Stojković je odlučio da ga ostavi na klupi“.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Palmeri nije poštedeo ni Sergeja Milinković-Savića, bivšeg vezistu Lacija.

„Sergej je razočarao, ali moramo računati da je otišao u Saudijsku Arabiju, da se tamo igra mnogo sporije“.

Za kraj i slovo o selektoru Stojkoviću.

„Srbija je igrala sramno. Morate da vidite u kojoj ste grupi bili, tu nisu bile Francuska i Holandija. Ili da ste bili kao Poljska koja je igrala bez Roberta Levandovskog. Vi ste bili u grupi sa Danskom i Slovenijom, i morali ste da budete bar treći. A niste zato što nije bilo igre, tim se nije trudio, nije bilo timskog duha“, mišljenje je Palmerija.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare