Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Ne vredi, ne vredi, ne vredi, Srbija nije mogla na ovom Evrospkom prvenstvu nikoga da pobedi i zato je za nju takmičenje završeno.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Kako je igrala u Nemačkoj, nije ni zaslužila mesto u osmini finala, ali jeste i te kako zvižduke koje je dobila na kraju susreta sa Dancima. I sada ostaje potpuno nejasno na čemu se zasnivao optimizam da u grupi C možemo na jedno od prva tri mesta.

Selektor Dragan Stojković nije mogao da nađe pobednički tim, kombinovao je, menjao ali rezultata nije bilo ni blizu. Mučenje lopte, besomučna dodavanja, najčešće unazad, neefikasnost po bokovima, usporena i bezidejna sredina, promašene šanse.

PROČITAJTE JOŠ:

Ništa u igri Srbije nije funkcionisalo, niti je Dragan Stojković imao ideju kako to da popravi. Sada izjave o tome kako ćemo pobediti sve rivale, a oni neka vide šta će s tim, deluju kao bajke za laku noć ili je Piksi želeo da na taj način sebi podigne moral.

Na kraju meča s usana kapitena Dušana Tadića moglo je da se pročita pitanje: „Kako Slovenija?“. Apsolutno nismo zaslužili pomoć Engleza i nismo je ni dobili.

Kakav šok je priredio selektor Dragan Stojković kada je saopštio imena igara koji će početi poslednju utakmicu u grupi C na Evropskom prvenstvu. Dvadeset puta da smo dobili priliku sa izdiktiramo imena na koje je Stojković računao, teško da bi smo pogodili.

Stojković jer odlučio da na Dance krene bez i bez kapitena Dušana Tadića, i bez Sergeja Milinkovića Savića i bez Dušana Vlahovića. U startnu postavu se vratio Nemanja Gudelj, mesta je bilo i za Lazara Samardžića. Piksi je na desnu stranu stavio Srđana Mijailovića, dok je Andriju Živkovića prebacio na levu, a Sašu Lukića probližio isturenom Aleksandru Mitroviću.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi tim, međiutim, nije doneo ništa novo u igri. U prvom poluvremenu gotovo da je nije ni bilo. Srbija nije imala ni igru, ni šanse, ni metak da opali. „Orlovi“ su bili dosadni i bezopasni, mada se iskreno ni Danci nisu naigrali fudbala iako je lopta više bila u njihovim nogama.

Na početku drugog poluvremena selektor Stojković je iz igre Lazara Samardžića i Nemanju Gudelja, koji su ostavili dosta bled utisak, a igru je pokušao da unapredi uvođenjem Dušana Tadića i Luke Jovića. Baš taj tandem odigrao je akciju posle koje je Srbiji poništen gol, jer je Jović za mrvu bio u ofsajdu.

Piksi je sve karte bacio na napad u 68. minutu kada je u igru uveo i trećeg napadača Dušana Vlahovića. Ni to nije dalo očekivani rezultat, jer delovalo je da Srbija ne bi dala gol ni da se igralo još dva dana.

Kako je Srbija igrala protiv Danske ne zaslužuje dalje nikakav komentar.

PROČITAJTE JOŠ:

PREDRAG RAJKOVIĆ 6

Verovatno naš najbolji igrač na Evru. Na njegovu sreću i na našu žalost. Protiv Danaca nije imao mnogo posla, a ono malo što jeste odradio je korektno.

MILOŠ VELJKOVIĆ 6

Odigrao je još jednu dobru partiju i nije dozvolio Dancima da ozbiljnije priprete našem golmanu.

NIKOLA MILENKOVIĆ 6

Zatvorio je prilaze golu, nije tu bilo ni fantastičnih intervencija, ni grešaka.

STRHINJA PAVLOVIĆ 6

Borben, izgara za ekipu uvek, sigurno jedan od najboljih naših igrača na Evru, jedan od retkih vredan priče.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

SRĐAN MIJAILOVIĆ (do 74.) 5

Verovatno samo selektor zna šta je hteo da postigne sa Mijailovićem. Ništa novo nismo videli na desnoj strani.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5

U odbrani je bio siguran, ali u napadu ga gotovo nije bilo. Jeste da je promenio stranu, ali očekivali smo više prodora i centaršuteva.

IVAN ILIĆ (do 68.) 5

Pogrešio pred svojim kaznenim prostorom u prvom poluvremenu i umalo da Eriksen kazni „orlove“ u 21. minutu. Nije da se ne trudi, ali nekako deluje kao da često igra u rikverc.

NEMANJA GUDELJ (do 45.) 5

Potpuno neprimetan.

SAŠA LUKIĆ (do 87.) 5,5

Igrao je ofanzivnije u prvom poluvremenu, kasnije se vratio na zadnjeg veznog, uvek igra slično, trči dosta, traži loptu, pokušava da pravi igru, međutim, učinak je mali.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

LAZAR SAMARDŽIĆ (do 45.) 5

Mnogo smo očekivali od Samardžića, ali nije unapredio igru Srbije. U prošlom meču sa Slovenijom za par minuta je pokazao da ima mnogo „materijala“, ali ga u najvažnijem meču „nije bilo“.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 5

Imao je šansu u 80. minutu kada je šutirao pored gola. Drugih prilika nije ni bilo

LUKA JOVIĆ (od 46.) 5

Sjajno je primio loptu koju mu je poslao Tadić, ali je za mrvu bio u ofsajdu kada je Srbiji poništen gol.

DUŠAN TADIĆ (od 46.) 5

Nije razmrdao ekipu ulaskom u igru, iako je imao taj jedan pas ka Luki Joviću. Očigledno da Stojkovićeva ideja sa „svežim nogama“ nije bila dobra.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

DUŠAN VLAHOVIĆ (od 68.) 5

Gurao se napred sa Mitrovićem i Jovićem, bilo je previše istih napadača na malom prostoru.

FILIP MLADENOVIĆ (od 74.) –

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ (od 87.) –

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare