epa07837771 Former soccer player Samuel Eto'o attends the presentation of the sports application LiveScore in Madrid, Spain, 12 September 2019. The newly released LiveScore application is the new sponsor of the Spanish first division LaLiga. EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Legendarni fudbaler je navodno umešan u nameštanje utakmicac

Legendarni golgeter, koji je u decembru 2021. godine izabran za prvog čoveka tamošnjeg fudbala, navodno je umešan u nameštanje utakmica, „alarm“ se aktivirao nakon što je na društvenim mrežama procurio audio snimak njegovog razgovora sa jednim od čelnika kamerunskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Na snimku, koji je objavio kamerunski portal „Kemfut”, čuje se da je Eto obećao reprezentativcu Viktorije junajteda Valentinu Gvenu pomoć na putu ka ulasku u Prvu ligu – Elita 1. Snimci do kojih su mediji došli su iz januara ove godine.

„Opopo (nadimak kluba, prim. aut.) mora da se plasira u viši rang. To je naš cilj. Viktorija junajted će igrati u elitnom rangu“, rekao je između ostalog Eto.

Nije mnogo prošlo od tog razgovora, Viktorija junajted je stigla do titule u Eliti 1, što dodatno pojačava sumnje da je Eto sa svoje pozicije uticao na rezultate na kraju sezone. Kao i uticaj na Sudijsku komisiju i druge organe u FS.

Deo razgovora u je posebno izazvao kontorverze.

„Budite mirni, daćemo vam tri boda i suspendovati sudiju”, čuje se Eto nakon što njegov sagovornik iz Viktorije nije bio zadovoljan suđenjem u jednoj od utakmica šampionata Kameruna.

Na kraju razgovora, Eto je rekao Gvenu da bi bilo najbolje da dođe da ga poseti i nasamo razgovara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare