Foto: TANJUG/AP Photo/Joan Monfort

Kakav bi to šok bio

Fudbaleri Barselone osvojili su La Ligu i time su obezbedili mesto u Ligi šampiona naredne sezone, ali postoji verovatnoća da neće zaigrati u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

Disciplinski komitet UEFA imenovao je etički odbor na čelu sa Žan Samjuelom Leubom i Mirjam Koler Trunc kako bi istražili slučaj „Negreira“.

Posebno je inkriminišući izveštaj švajcarske inspektorke (Trunc), koja je utvrdila da je u spisima videla dokaze o tome da je Barselona uticala na ishode utakmica.

Zaključak pomenutih inspektora je da Barselona treba da bude kažnjena neigranjem evropskih takmičenja u trajanju od godinu dana, piše „ABC“.

Bitno je napomenuti da je u pitanju samo predlog sankcija, te da će UEFA na čelu sa Aleksanderom Čeferinom imati poslednju reč o ovom slučaju.

Barseloni je prethodno odobrena licenca za evropska takmičenja, ali postoji mogućnost da se ona poništi. Konačna odluka se očekuje do 12. juna.

ŠTA JE SLUČAJ „NEGREIRA“?

U slučaju „Negreira“ Barselona se našla na udaru javnosti zbog toga što je u periodu od 2001. godine do 2018. platila više od šest miliona evra kompaniji „Dasnil 95“, koja je u vlasništvu Hosea Enrikeza Negreire, bivšeg potpredsednika Komiteta tehničkih sudija. On je angažovan kao savetnik Barse po pitanju suđenja.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare