Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klub Partizan prolazi kroz najteže trenutke, a dolaskom nove uprave na čelu sa Rasimom Ljajićem počeli su da na videlo izlaze svi problemi tima iz Humske.

Partizanov dug se kreće oko cifre od 60 miliona evra, pa ko će sve ovo da plati? Kao da se svakog dana dođe do novih troškova za koje u prvi mah nisu nije znala nova uprava crno-belih.

„Sada dolazim sa stadiona. Ulazite kao da idete na neku komemoraciju. Još uvek je takva atmosfera. Opšta zapuštenost. Svi ti ljudi se plaše racionalizacije koja je neophodna da bi klub preživeo. Mi nemamo veći prihod od toga, nego da štedimo. Trošili su kao pijani milioneri“, kaže Ljajić.

PROČITAJTE JOŠ

Nije mogla da se izbegne ni pričao o dugu crno-belih.

„Dug je 55 miliona, 3.5 miliona su sporovi koje možete i ne morate da izgubite pred sudovima i ne znamo šta će još da ‘ispadne‘. Cifra je oko 60 miliona. Od Saldanje treba 670.000 da dođe od Ferencvaroša i to je jedini izvesni prihod koji imamo u narednih nekoliko meseci“, rekao je Ljajić.

Nepopularne mere, kojih se plaše svi zaposleni u klubu, tek će da uslede.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Sve je problem. Ne postoji nešto što nije problem. Imam utisak da pekaru hleba nismo plaćali. Hoće da isključe struju, vodu, nema grejanja. Meni je dosadna ta kuknjava. Nema druge nego da kažemo kakvo je realno stanje. Kadrovi će biti glavni problem, ne samo za sportske klubove, već i za druge oblasti. To je problem sa kojim se suočava čitava Evropa i svet. Ali, da ne mučimo brigu drugih. Bez racionalizacije i optimizacije, teško da klub može da stane na zelenu granu“, dodaje Ljajić za TV Pink.

Posle višegodišnje neuspešne vladavine Milorada Vučelića i Miloša Vazure, na čelu sa Rasimom Ljajićem i privremenom upravom počeo je novi život FK Partizana.

U prvom meču posle promena Partizan je pred punom Humskom slavio protiv Čukaričkog u 13. kolu Superlige sa 3:1.

BONUS VIDEO „Grobari“ u Humskoj napravili spektakl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare