EPA-EFE/Daniel Hambury

Biće polemike.

Prvi put od 1995. godine, premijer liga će se igrati na Badnje veče, 24. decembra po katoličkom kalendaru. Zvanično je potvrđeno da će se meč između Vulverhemptona i Ćelsija  odigrati tog dana u 13 sati. Prema originalnom rasporedu, taj meč je trebalo da se igra 23. decembra, ali je premešten na dan kasnije kako bi Premijer liga mogla da ispuni svoje obaveze prema vlasnicima TV pravnih prava.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači su žestoko kritikovali Premijer ligu kada su informacije procurile u javnost da je razmatrano igranje na Badnje veče. Udruženje fudbalskih navijača je prilično besno

„Navijači imaju nemogući izbor između odlaska na iutakmicu ili provedu sezonu praznika sa porodicama“, stoji u izjavi.

„Upravo u poslednjih deset godina, Badnej veče je bilo 2011, 2016 i 2022. u subotu, dok je u 2017. godine bio u nedelju. Tog dana nije se igralo fudbal u najvišim rligama, što bi bilo zaključak d apostoji neformalno pravilo da se ne igra na tah dan „, dodaje.

U saopštenju se to dodatno objašnjava.

„Nema sumnje da će Premijer liga i vlasnici TV prava reći da se već igra čuveni „boksing dej“ (dan posle Božića) , ali oni zaboravljkaju jedan važan faktor da ovaj datum nije zamena za te mečeve i da ćemo imati sada i utakmice na sve dane praznika.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar