Foto: Printscreen/Youtube

Čuveni fudbaler je morao javno da zatraži pomoć, a otkrio je i kako je došlo do toga.

„Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe“, rekao je Predrag Spasić, čuveni fudbaler koji je previše kratko živeo san svakog ko je ikada dodirnuo loptu.

PROČITAJTE JOŠ

Predrag Spasić danas ima 57 godina i nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji zbog koje je javno tražio pomoć. Bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je 1990. godine ispala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nakon što je Argentina bolje izvela penale.

Tada je njegov talenat primetio Real Madrid. Stigao je u Španiju, ali ju je napustio posle jedne sezone. Odigrao je 22 utakmice, ali ga je autogol u „El klasiku“ koštao da ostavi i dublji trag u istoriji „kraljevića“. Sam Spasić je rekao da mu je taj autogol i uništio karijeru.

„Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promenio posle susreta sa Barselonom na ‘Nou Kampu’. Nisam hteo da postignem autogol, kunem se! Posle toga je bilo strašno… Sećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, hteo sam da umrem. ‘Nou Kamp’ me je ‘sahranio’ kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, ‘Spasić, Spasić’. Samo što je dolazilo od navijača Barselone“, ispričao je Spasić jednom prilikom svoju neslavnu epizodu sa „El klasika“.

Nakon toga se preselio u Osasunu i četiri godine proveo u Primeri.

Ipak, novac od fudbala nije uspeo da uloži u prave stvari. Doživeo je bankrot nakon što je uložio novac u projekat koji je kasnije propao. Danas radi u magacinu u Kragujevcu za 400 evra mesečno. U Radničkom je nastupao od 1984. do 1988. godine i sakupio 123 nastupa, ali je njegova karijera eksplodirala kada je od 1988. do 1990. godine nosio dres Partizana odakle je kasnije i prešao u Real.

Danas se vratio u rodni grad da radi u magacinu.

„Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš“, poručio je Spasić španskim novinarima.

Pre toga gotovo 30 godina se nije pojavio u medijima. Kada su čuli za ovaj slučaj javili su se iz Udruženja veterana Real Madrida kako bi mu pomogli. Obećali su da će pomoći Spasiću.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare