Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana bi trebalo da od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" izađu na teren, a tribine će biti praznije bar za koju desetinu navijača.

Dve grupe njih su se sukobile u centru Beograda u subotu nekoliko sati pre meča, zbog čega je više huligana privedeno, a u jednom trenutku je bio otežan i stopiran saobraćaj u Kraljice Marije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nezvanično je oko 300 navijača Zvezde došlo nedaleko od Vukovog spomenika da bi se sukobilo sa suparničkim navijačima iz Partizana.

Navijači su jurili po ulicama noseći palice, letele su kamenice i paljena je pirotehnika, a policija se brzo pojavila na licu mesta.

Policajci su došli kombijima i primenili silu, neke od izgrednika su tukli i na ulici, druge su priveli u grupi ispred lokala „Tramvaj“ pre nego što su ih uveli u „marice“.

Foto: Nova.rs

Za sada se ne zna koliko je uhapšenih i kakva će biti težina dela koja će im se stavljati na teret, kao što nije poznato ni koji je stepen povreda onih koji su izvukli najdeblji kraj.

Derbi Zvezde i Partizana je tako dobio ružan uvod, a ulog je veliki i za jedne i za druge, jer Partizan može da se primakne lideru tabele na četiri boda minusa pobedom u prvom kolu plej-ofa Superlige, dok Zvezda može da ode na deset bodova viška ako ona trijumfuje.

U prva dva derbija ove sezone, Partizan ima jednu pobedu u decembru 2:1, a večiti rivali su u martu odigrali nerešeno 2:2.

BONUS VIDEO: Policija drži uhapšene navijače na ulici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar