Foto: Starsport

Početak crno-belih u Evropi pokazao je ono što se već i ranije znalo.

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Slovackom 3:3 u Češkoj, u prvom kolu grupe D Lige konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je prvo poluvreme odigrao ispod svih evropskih standarda, a pozitivan rezultat je na kraju utakmice imao samo zbog inspirisanog Fusenija Dijabatea, koji je bio iznad svih očekivanja i tako je poneo Partizan na leđima.

Iako je pozitivna stvar to što su crno-beli Češku napustili neporaženi, činjenica da su u prvih 20. minuta dopustili Slovackom, timu koji prvi put igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, da postigne dva gola je veoma zabrinjavajuća.

Najviše brine igra odbrane koja je veoma loše reagovala kod drugog i trećeg gola tima iz Češke.

Oba gola su došla nakon centaršuteva i odbijenih lopti u kaznenom prostoru, gde je odbrana Partizana bila statična i reagovala je veoma sporo.

Nije pomogao Partizanu ni crveni karton Kristijana Belića u 22. minutu, koji je dodatno pogoršao stanje na terenu.

Crno-beli tokom celog prvog poluvremena nisu uputili šut ka golu Slovackog, a za celu utakmicu su imali samo tri šuta ka oviru gola češkog tima.

Čak su i golovi Dijabatea postignuti sa malom dozom sreće. U 49. minutu je šutirao sa preko 20 metara u donji levi ugao gola golmana Slovackog, Nguena, i ovaj je, onako markiran, uspeo samo da zakači loptu pre nego što mu je završila iza leđa.

Foto: Starsport

Dok je sedam minuta kasnije, nakon sjajnih driblinga u kaznenom prostoru šutirao, a lopta se srećno od noge igrača češkog tima odbila u mrežu.

Može se reći da su upravo napadači Partizana, Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš, trenutno jedina svetla tačka ovog tima, uz kapitena Slobodana Uroševića.

Deluje da je najslabija tačka tima tokom cele sezone odbrana, kojoj bi dobro došao još jedan štoper i desni bek.

Partizan je na poslednje tri evropske utakmice u gostima, primio čak osam golova, te se opravdano postavlja pitanje kako će ona izgledati protiv jačih rivala u grupi.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli će u grupi D igrati još sa francuskom Nicom, ali i nemačkim Kelnom, koji su znatno jače i iskusnije ekipe u Evropi nego Slovacko.

Oba tima će znati kako da iskoriste svaku grešku protivnika, pa će Partizan morati da zaigra znatno bolje, ukoliko ne želi da ostane osramoćen u tim mečevima.

Meč u Nemačkoj će se igrati 6. oktorbra od 21.00, dok će u Francuskoj crno-beli igrati 27. oktobra od 18.45.

Ni u Superligi Srbije se Partizan nije pokazao u najboljem svetlu. Trenutno se crno-beli nalaze na sedmom mestu sa 15 bodova, pet manje od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Nakon sjajne partije u prvom kolu protiv Javora (4:0), usledila je serija loših rezultata, a klub iz Humske je u toku ove sezone već jednom smenio trenera.

Ako za evropski prosek uzmemo ekipu koja je izbacila Partizan iz kvalifikacija za Ligu Evrope, AEK Larnaku, deluje da su crno-beli prikazanom igrom još uvek daleko od toga.

BONUS VIDEO Grobari zviždali i pevali navijačima Zvezde na zagrevanju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare