Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana i Kolubare odigrali su nerešeno 1:1 u meču 25. kola Superlige Srbije na stadionu u Humskoj.

Možda zvuči neverovatno, ali Partizan od novembra nije uspeo da postigne više od jednog gola na svom terenu i taj niz se nastavio i sada jer nije ni zaslužio više.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su razočarali, već sada deluju kao da čekaju da se sezona što pre završi, a jedine periode iole korektne igre, prikazivali su do polovine svakog od poluvremena.

Zato je domaći tim iz Beograda uspeo da povede u uvodnim minutima prvog dela zahvaljujući Bibarsu Nathu, pa da rano u nastavku promaši zicer, ali je Kolubara u drugom delu drugog poluvremena izjednačila šutem Marka Mrkića.

Loše, veoma loše prvo poluvreme odigrao je Partizan, a muk na tribinama zbog prazne Humske kao da je samo upotpunio čitavu sablasnu sliku.

Treba napomenuti da Rikardo, Baždar i Marković nisu igrali zbog kartona, a Belić i Andrade zbog povreda, ali malo ima opravdanja za ovo što već neko vreme gledamo od beskrvnog Partizana.

Foto:Marko Djokovic/Starsport

Samo u prvom delu prvog poluvremena crno-beli su zahvaljujući Kvinsiju Menigu uspeli da naprave nešto više.

I to ne iz igre, već uz malo sreće i neopreznost Andrije Radovanovića. Menig je posle centaršuta Natha u uvodnim minutima šutirao pod prečku, golman Dejan Stanivuković je odbranio.

Ubrzo posle toga ostao je nemoćan kada je Menig probao da centrira, Radovanović nespretno ispružio ruku pored tela i sudiji dao povod da svira penal.

Marko Srećković nije imao dilemu, Bibars Natho je namestio loptu na belu tačku, a kada se to desi, nema greške.

Izraelac je šutirao u donji desni ugao i već od sedmog minuta je Partizan vodio sa 1:0. To je obećavalo dinamičnu igru i neko vreme trčanja jeste bilo.

Pokušavala je i Kolubara da sporadično napadne, ali je Uroš Đuranović sa distance bio neprecizan u 12. minutu, da bi Menig u 17. umalo duplirao prednost svog tima.

Dobio je pas po zemlji od Natha i sa 11, 12 metara je levicom iz okreta gađao pored stative. Ono malo Partizanove publike što se okupilo na jugu u Humskoj počelo je šest minuta kasnije da napušta stadion, a Kolubara se nakon toga oslobodila pritiska.

Foto:Marko Djokovic/Starsport

Ipak, posle toga kao da je neko isisao svu energiju sa terena, Partizan je počeo da greši u dodavanjima, a poluvreme je bez ritma, šansi i dobrog fudbala završeno sa 1:0.

Kolubara je od prvog minuta nastavka napala presingom zadnju liniju Partizana, ali je Menig prvi zapretio udarcem sa preko 20 metara, kada je lopta otišla daleko od gola.

Danilo Pantić je ušao kao izmena umesto Traorea u tom periodu i upravo on je u 53. minutu povukao kontru u kojoj je prosledio loptu desno do Natha, kom je istrčali Stanivuković skinuo stopostotnu šansu.

Andriji Pavloviću je u narednih deset minuta dva puta bio u ofsajdu, a drugi put je uspeo da zatrese mrežu Kolubare.

Gosti su se nakon toga malo okuražili i krenuli su napred, što se relativno brzo isplatilo, a Partizanu osvetilo slično kao i u meču sa Radničkim iz Kragujevca.

Čim je lazarevački klub malo ozbiljnije napao, dao je gol. Marko Mrkić je ušao kao rezerva u 69. minutu, a samo dva minuta kasnije upisao se u strelce.

Nenad Kočović je povukao loptu levom stranom, poslao ju je u sredinu za Uroša Đuranovića, a onda je dobio povratnu.

Foto:Marko Djokovic/Starsport

Uz malo muke i sreće je uspeo da je ukroti, prebaci čuvara iz Partizana i onda je pošalje na drugu stativu za Mrkićevu laganu egzekuciju i 1:1.

Partizan je nakon toga psihički pao, pa je, slično kao i u prvom poluvremenu bio bezidejan.

Ljubomir Fejsa je ušao umesto povređenog Andresa Kolorada, Nemanja Jović je zamenio Kvinsija Meniga, a Kolubara je bila konkretnija i igrala je sa više energije, pa je zasluženo upisala bod.

Partizan sada ima 51 bod na drugom mestu Superlige Srbije, dok je Kolubara sa 30 bodova na osmom mestu domaćeg šampionata.


Superliga Srbije, 25. kolo:

Partizan – Kolubara 1:1 (1:0)

(Natho 7 p – Mrkić 71)

Utorak:

TSC – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

(Ratkov 70 – Pešić 20, 46)

Ponedeljak:

Novi Pazar – Radnički 1923 1:0 (1:0)

(Majdevac 20)

Javor – Mladost 1:1 (0:1)

(Kopitović 87 – Radivojević 33)

Mladost GAT – Radnički Niš 0:0

Nedelja:

Čukarički – Radnik 1:0 (0:0)

(Tošić 81)

Napredak – Spartak 1:1 (1:0)

(Đeković 2 – Bijelović 71 p)

Voždovac – Vojvodina 0:0



Partizan – Kolubara 1:1 (1:0)

(Natho 7 p – Mrkić 71)

Stadion: Stadion Partizana; Sudija: Marko Srećković

Partizan: Popović – Živković, Ilić, Vujačić, Urošević – Kolorado (od 82. Fejsa), Traore (od 46. Pantić) – Dijabate, Natho, Menig (od 75. Jović) – Pavlović; Trener: Igor Duljaj

Kolubara: Stanivuković – Radovanović, Milićević, Bakić, Kočović – Vanja Ilić (od 85. Nikolić), Simović (od 69. Mrkić), Zubairu (od 56. Sadiković), Ćosić (od 68. Vukušić) – Bagarić (od 56. Mols), Đuranović; Trener: Veroljub Dukanac


Partizan - Kolubara 1:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar