Kilijan Mbape Foto:Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premijer liga pre Primere.

Kilijan Mbape već dugo je glavna tema kada je u pitanju odlazak iz Pari Sen Žermena, a pre godinu dana sjajni Francuz je u jeku haosa doneo na prvi pogled iznenađujuću odluku i produžio saradnju sa svojim timom.

PROČITAJTE JOŠ...

Godinu dana kasnije Mbape je i zvanično obavestio svoj klub da ne namerava da produži ugovor na još jednu sezonu, pa su gotovo momentalno počele priče o klubu u kom bi mogao da nastavi karijeru.

Očekivano, u prvi plan je iskočio Real iz Madrida, ali su male šanse da Mbape ode put prestonice Španije ovog leta zbog paprene cene koju su Parižani odredili. Zainteresovanih klubova ne manjka, a sada je u prvi plan iskočio Mančester junajted.

Na Old Trafordu se priprema promena rukovodstva, porodica Glejzer nalazi se blizu odluke da prihvati ponudu šeika Jasima iz Katara, a ukoliko Amerikanci prihvate ponudu od preko šest milijardi dolara za vlasništvo nad Junajtedom, vlasnik Islamske banke Katara bi mogao da bude „kraći“ za još oko 200 miliona evra kako bi Mbape „grad svetlosti“ zamenio Mančesterom.

Navodno, razvoj situacije bi mogao da usledi u narednih nekoliko nedelja, kada bi trebalo da bude poznato i da li će Junajted biti prodat ili ne.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar