Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

Fudbalski klub Napoli suspendovao je Viktora Osimena i kaznio ga izbacivanjem sa spiska igrača za sezonu u Seriji A.

Fudbalski insajder Fabricio Romano navodi da to nije jedini način da se kazni skupi špic, kom je oduzet i broj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Devetku“ će na leđima u narednom periodu nositi Romelu Lukaku, dok će Viktor morati da se snalazi van takmičarskog ritma ako se situacija ne promeni. Nije jedini, pošto je odnos između kluba i Marija Ruija takođe ozbiljno narušen, jer i on i Osimen hoće da idu, ali pod svojim uslovima.

Nigerijac je ostao pod ugovornom obavezom sa Napolijem do 2026. godine, a odluka o izbacivanju iz ekipe dolazi dan nakon što je propao pokušaj da ode u Al Ahli i Čelsi.

Poslednjeg dana prelaznog roka napadač nije otišao dalje, pa će njegovih 10 miliona evra za sezonu ostati opterećenje za platni spisak napuljskog kluba.

Osimen se nadao da će obezbediti ugovor u Al Ahliju vredan 40 miliona evra po sezoni, dug četiri godine, ali je Napoli tu tražio veliko obeštećenje, pa se Al Ahli okrenuo Ajvanu Toniju.

Sa druge strane, Čelsi nije hteo da mu ponudi platu kakvu je 25-godišnjak zahtevao, a tražio je oko 300.000 funti nedeljno, po informacijama Skaj Sporta.

Čelsi je od toga odustao, pa će Osimen potencijalno do kraja sezone biti bez fudbala, ako se ne nađe kompromisno rešenje i ode negde drugde.

Osimen je u Napoli stigao 2020. godine iz Lila za 77,5 miliona evra i bio je jedan od glavnih razloga za titulu tog kluba u Italiji pretprošle sezone.

Na 133 utakmice za Napoli u svim takmičenjima dao je 76 golova i podelio još 18 asistencija, a do danas je ostao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Napolija.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar