Foto: Screenshot Youtube Holt Youth Project

Trebalo je da to bude još jedan od stotine mečeva koje UEFA organizuje svake godine u sklopu Lige šampiona. Ipak, jasno je da će ovo biti po svemu sudeći meč sa najvećim brojem presedana u istoriji.

Najpre je UEFA pristala da odloži meč Lige šampiona između Rendžersa i Napolija (što nije uobičajena praksa) za 24 sata. Naime, smrt kraljice Elizabete Druge doneo je pravi haos u svim sferama života i rada u sportu, pa tako i u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Pravila očigledno nisu jednaka za sve i sklona su promenama kada to zatraže sa vrha. Tako će početak Lige šampiona biti kao nijedan pre, a verovatno nijedan kasnije.

UEFA je pristala da se na meču ne intonira himna Lige šampiona, da nema mušeme na centru igrališta, da nema rekvizita, maskota, poruka mira, a zabranjeni su čak i sponzori. Toliko se daleko otišlo u tugovanju za monarhom.

To je učinjeno zbog dana žalosti u Ujedinjenom Kraljvestvu, a biće tu i minut ćutanja i crno flor, što je uobičajena praksa u ovakvim situacijama.

Rendžers se nije zadovoljio time, pa je čak otišao toliko daleko da je tražio da se umesto himne Lige šampiona intonira himna Ujedinjenog Kraljevstva.

Na to je UEFA konačno rekla ne. Ipak, postoje najave da će uprkos zabrani UEFA Rendžers ipak pustiti himnu, te da će je navijači sigurno pevati u slučaju da bude fizički zabranjeno da se pusti sa razglasa.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar