Foto: EPA-EFE/Lavandeira

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Seltu iz Viga u subotu uveče na gostujućem terenu sa 2:1 u 10. kolu španske Primere.

Real je u ovoj utakmici imao poseban razlog za slavlje, baš kao i njegova legenda Luka Modrić.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski as je postao najstariji u istoriji Reala sa 39 godina i 40 dana, kada je u 63. minutu ušao u igru umesto Federika Valverdea i odmah je pokazao klasu. Prestigao je time legendarnog Ferenca Puškaša koji je slovio za najstarijeg od 1966. godine.

Sve je moglo da počne i završi se drugačije da je Viliot Svedberg pogodio zicer u osmom minutu kada je šutirao pored stative.

To se osvetilo u 20. minutu kada je Eduardo Kamavinga iz presečenog dodavanja loptu odbio pomalo i slučajno do Kilijana Mbapea, a ovaj fantastično naciljao sa dvadesetak metara za 1:0.

Viliotu je i pored fulanog zicera bio suđen jedan gol, pa ga je dao u 52. minutu, ali je pola sata ranije jedan poništen i Borhi Iglesiasu.

Ostao je Borha daleko iza leđa odbrane i kada je stigla lopta, a on pogodio mrežu, bilo je jasno da od slavlja nema ništa.

Svedberg je već imao puno pravo da slavi posle odlične kombinacije Selte na desnoj strani i centaršuta Oskara Mingeze za spremnog Viliota i udarac iz prve sa desetak metara za 1:1.

To je bio signal za Karla Ančelotija da uvede hrvatskog vezistu, pa je Modrić ušao nešto iza sata odigranog na terenu.

I Vinisijusu je pre etoga poništen gol zbog ofsajda Reala, ali dileme u 66. minutu nije bilo. Modrić je poslao pas kroz srce odbrane i izbacio je Brazilca samog ispred golmana Selte za 2:1.

Do kraja je šansi bilo na obe strane, Mingeza je imao jak šut, a Anastasios Douvikas zicer u 92. minutu, ali je Real imao sreće i pobedio je, pa sad ima 24 boda na deobi prvog mesta sa Barselonom. Selta ima 13 bodova i nalazi se na sredini tabele i desetom mestu u Španiji.

BONUS VIDEO: Gol Harisa Tabakovića protiv Bohuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar