Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Srpski fudbaler Miodrag Pivaš pojačao je u subotu Njukasl junajted i mogao bi u novoj sezoni da zaigra u Premijer ligi.

Pivaš je stigao u Njukasl iz Jedinstva, pošto je u Ubu proveo prošlu sezonu i sa timom došao do Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Za zvanični sajt Njukasla je rođeni Novosađanin koji se kalio u Austriji i odande lani stigao u Jedinstvo, opisao deo svog puta i uzbuđenje što je u Engleskoj.

„Potpuno mi je neverovatno što sam pojačao ovako veliki klub kao Njukasl junajted i jedva čekam da počnem da radim. Video sam projekat koji je klub osmislio i izgleda sjajno, što mi je svakako pomoglo da se odlučim. Vidim mlade igrače koji se ovde razvijaju veoma dobro i voleo bih da uradim isto – da se razvijem i uđem u Njukaslov prvi tim. Veoma sam uzbuđen“, rekao je Pivaš.

Pričao je i o nekim svojim kvalitetima poput dobrih dodavanja, brzine i kontrole lopte.

„Voleo bih da počnem što pre da igram u prvom timu da bih pokazao šta mogu. Gledao sam mnogo Njukaslovih utakmica i veoma su dobri, pa verujem da mogu da igram na tom nivou“, samouveren je 19-godišnji igrač.

Podsetio je i na Ivana Radovanovića, nekadašnjeg iskusnog fudbalera i prekaljenog člana Serije A.

Foto: Starsport

„Prošle sezone smo izborili promociju u Superligu, stigli smo u najviši rang u Srbiji. Bio je to izvanredan osećaj i mnogo sam naučio o igranju pozicije štopera od Ivana Radovanovića, mog trenera koji je 15 godina igrao u Seriji A i bio je veoma bitan za mene“, kaže Pivaš.

U Njukaslu je pre njega igrao i slavni zemljak Aleksandar Mitrović koji je iz Njukasla otišao u Fulam posle 17 golova u dresu „svraka“.

„Mitrović je legenda za narod u Srbiji i gledao sam mnogo njegovih utakmica dok sam odrastao. Još uvek igra veoma dobro i hteo bih da probam da ispratim njegove stope, ali i stope Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića, koji su osvajali Premijer ligu. Mislim da mogu tako. Znam da je Njukasl završio sedmi prošle sezone, ostao je bez Evrope, što je bilo tužno, ali se nadam da možemo da se kvalifikujemo za evropsko takmičenje sledeće sezone“, rekao je Pivaš i naveo da je gledao i Njukasl TV i da je video koliko su dobri navijači crno-belih.

BONUS VIDEO: VAR presudio da je Olimpija postigla regularan gol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare