Milorad Korać je peti gost Nova.rs serijala "Zagrevanje za EURO 2024" i u ovoj prvoj epizodi (ukupno devetoj) otkriva sve sa poslednjeg Evropskog prvenstva na kojem je naša reprezentacija igrala, i kako je sve izgledalo iz ugla jednog golmana koji se tu našao igrom sudbine.

Dokaži svoje fudbalsko znanje, pogodi u MaxBet-u.
Korać se proslavio na golu Obilića u danima kada je ovaj klub bio jedan od najboljih u Srbiji, a sudbina je htela da se nađe na poslednjem Evropskom prvenstvu koje je naša reprezentacija igrala, tada pod imenom Jugoslavija sada već davne 2000. godine.

Dok se reprezentacija spremala za završni turnir, Korać se sa Obilićem pripremao na Borskom jezeru za utakmice Intertoto kupa i nije razmišljao o tome da će ubrzo po hitnom postupku otputovati u Belgiju i Holandiju.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Kocić je poslednjim trenucima priprema za taj turnir povredio palac u kadi i Srbija je ostala bez jednog golmana, pa je Vujadin Boškov odlučio da pozove Koraća.

„Ja sam tada bio na priprema sa Obilićem, i samo su mi popodne rekli, putuješ na Evropsko prvenstvo. Ja nisam tada znao gde se nalazim“ priseća se tog poziva sekretara kluba.

Prisetio se i čuvenog okršaja sa Hrvatima u kvalifikacijama.

„Tu utakmicu sam gledao na Zvezdinom stadionu, ona je pokazala kvalitet naše reprezentacije“, ističe golman koji tada nije bio ni u kombinaciji našeg tima.

Korać se prisetio i svog iskustva u radu sa legendarnim Vujadinom Boškovim kao i prve utakmice sa Slovenijom gde nas je zamalo koštao naš mentalitet.

O čemu smo sve razgovarali sa Miloradom Koraćem, pogledajte u novoj epizodi našeg serijala.

BONUS VIDEO „Pričalo se o prekidu zbog bombardovanja, muk u Zagrebu je neizbrisiv“: Ivica Kralj o paklu na Maksimiru za prolaz na EURO 2000.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar