Milan Knežević Foto: TANJUG/ MEDIA BIRO

Poraz Njegoša od Zete sa 19:0 postaje sve neverovatniji što su detalji bliži. Niko ne može da poveruje u sve ono što se desilo, ali je Milan Knežević, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsednik DNP, otkrio mnoge detalje.

Njegoš je ispisao istoriju i time što je na četiri utakmice primio 50 golova (10 od Zabjela, 15 od Crvene stijene, te šest od Olimpika), pa bi oni koji ne poznaju dovoljno imena klubova u ovoj zemlji mogao da pomisli da je u pitanju rukomet (ili bar tenis zbog 6:2).

PROČITAJTE JOŠ

Njegoš je imao ograničeni igrački kadar, pa je čak meč protiv Zete počeo sa 10 igrača. Zeta je stigla do 19:0 u 70. minutu, a onda se desila još jedna baš luda scena.

Čak deset igrača ovog tima je istovremeno, kako je preneo portal RTCG, palo na teren „kao pokošeno“, pa je zbog kolabiranja čitavog tima Njegoša utakmica prekinuta.

Poslanik u Skupštini Crne Gore i predsednik DNP Milan Knežević izneo je neverovatne informacije. Naravno, satirično…

„U saznanju sam da je na današnjoj utakmici Treće crnogorske lige između FK Njegoš i Zeta došlo do kolabiranja svih 10 fudbalera domaćeg tima (jedanaestog nisu mogli da nađu), i da su isti hitno transportovani u Urgentni centar, jer se sumnja da su na poluvremenu otrovani plutonijumom.

Naime, u rezultatski neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici, pri rezultatu 19:0 za Zetu, u 70. minutu utakmice, svih 10 fudbalera Njegoš iz dosad neutvrđenih razloga pada kao pokošeno na teren. Ova neizvesna utakmica odmah biva prekinuta, a svih 10 fudbalera FK Njegoš helikopterom biva prebačeno u Urgentni centar na reanimaciju“, rekao je satirično između ostalog.

Milan Knežević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na tome se nije zaustavio, pa je dodao i sledeće.

„Zabrinut za zdravstveno stanje fudbalera FK Njegoš, stavljam Vam se na raspolaganje ukoliko budete procenili da neki od njih treba da nastave lečenje na VMA ili u drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji.

Nemam dilemu da će stroge, ali nadasve objektivne disciplinske komisije FSCG doneti mudru odluku da utakmica bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za Zetu ili možda i za Njegoš, jer kako kaza jedan član uprave FK Njegoš: Bolje službeno 3:0, nego regularno 30:0.

Znam da ćete učiniti sve što je u Vašoj moći da fudbaleri FK Njegoš budu izlečeni do sledećeg kola i spremni za nove sportske izazove, jer ako nismo uspeli da spasimo crnogorski fudbal, dužnost nam je da spasimo fudbalere. Primite lep sportski pozdrav: „Da je vječna, ostatku napredak!“, poručio je Knežević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar