Miloš Vazura i Milorad Vučelić Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Velike promene u Partizanu

Odbrojani su dani Milorada Vučelića, predsednika FK Partizan, i Miloša Vazure, generalnog direktora crno-belih, jer je došlo do njihove smene, posle serije najgorih rezultata u klupskoj istoriji.

Kako saznaje Nova.rs, uvedena je prinudna uprava od strane JSD Partizan i raspuštena je Skupština FK Partizan tim povodom.

PROČITAJTE JOŠ

Od četvrtka, Vučelić i Vazura nemaju pristup klupskim prostorijama u Humskoj, što će oni verovatno ignorisati.

Članovi prinudne uprave koja stupa na snagu biće Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić.

Ujedno, Zoran Lončar imenuje se za zastupnika FK Partizan.

Kako dalje saznajemo, SD Partizan želi da na najmirniji mogući način reši katastrofalnu situaciju u FK Partizan, koji je u više navrata ove sezone probio dno.

Foto: Privatna arhiva

FK Partizan u istorijskoj sezoni u Superligi Srbije igra možda i najgore u istoriji, a veoma je moguće da će ostati i bez mesta u evropskim takmičenjima.

To je donekle popravio pobedom nad TSC u gostima rezultatom 3:1, u trećem kolu plej-ofa Superlige, ali…

Sve ono užasno urađeno godinama unazad od strane čelnika kluba ne može da se izbriše, naprotiv.

Od samostalnosti Srbije se nije dogodilo da će treće mesto u Superligi vredeti kao ove sezone. Ekipa koja završi kao trećeplasirana na tabeli domaćeg prvenstva izvesno će se direktno plasirati u plej-of, odnosno u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, dok će šampion direktno otići u Ligu šampiona, a vicešampion u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje.

TSC-PARTIZAN Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tehnički, osvajač Kupa Srbije ili trećeplasirani, ukoliko prvak ili drugoplasirani uzmu Kup, otići će u kvalifikacije za Ligu Evrope, odnosno imaće sigurno mesto bar u Ligi konferencija.

Trenutna situacija u Kupu je takva da je Zvezdi prilično otvoren auto-put ka odbrani duple krune. To ne znači da su pehari unapred na Marakani, ali kako je Partizan šokantno ispao iz Kupa u Sremskoj Mitrovici, moralo bi da se dogodi epsko iznenađenje da trećeplasirani superligaš nema navedenu težinu.

Nakon svega izgleda da je došlo vreme za korenite promene u Humskoj, posle istorijskog brukanja na čelu sa Vučelićem i Vazurom.

BONUS VIDEO Vazura otima ovlašćenja Ostoji Mijailoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare