TSC-PARTIZAN Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Dešavanja iz Bačke Topole pratite na Nova.rs!

Fudbaleri Partizana savladali su TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 3:1 (1:1) u meču 33. kola Superlige Srbije i tako se četiri kola pre kraja Superlige Srbije vratili u borbu za drugu poziciju i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizanu je 90 minuta na TSC Areni bilo „biti ili ne biti“, pa su silovito ušli u meč, te je Rikardo Gomeš u 6. minutu imao priliku nakon velike konfuzije u odbrani domaćih, loše je šutirao, ali se ispravio u 12. minutu, kada je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio sam ćošak za 1:0.

Četiri minuta kasnije na semaforu je moglo da bude 2:0, ali je Nemanja Jović veoma loše šutirao nakon kontre, sa druge strane TSC je imao dva puta priliku da gužvu u kaznenom prostoru Partizana pretvori u 1:1, no nisu bili dovoljno fokusirani.

TSC-PARTIZAN Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U 18. minutu Jović je ponovo pobegao odbrani rivala, pokušao da uposli Natha, ali su domaći uspeli da se isprave, da bi samo minut kasnije nakon greške i faula Siniše Saničanina Luka Ilić raspalio iz slobodnog udarca, pogodio stativu, a odbitak je stigao do Saše Jovanovića koji je samo plasirao u praznu mrežu.

U 33. minutu TSC je mogao do preokreta, pošto je Jug Stanojev dva puta idealno uposlio Luku Ilića, ali je nekadašnji omladinac Crvene zvezde dva puta očajno šutirao, pa je ostalo 1:1, a gola nije bilo ni u 41. minutu, kada je Rikardo pogodio prečku, ni u 45, kada je Partizanu poništen gol zbog Rikardovog ofsajda.

TSC-PARTIZAN Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U 49. minutu Partizan je iskoristio prvu šansu u drugom delu, pošto je šut Natha Ilić kratko odbio, a Jović natrčao na loptu i ubacio je u gol.

U 57. minutu Petar Ratkov je mogao da ponovo poravna, ali je veoma loše zahvatio loptu na petercu, što je bio uvod u veliku nervozu igrača koja je kulminirala u 65. minutu nakon duela Kristijana Belića i Stanojeva posle čega je došlo do malo grubljeg guranja. Srećom, situacija nije eskalirala, ostalo je na guranju, pa je meč nastavljen, a u 70. minutu Aleksandar Filipović je posle kornera i gužve dočekao loptu na drugoj stativi i nogom je zakucao u gol.

To je bio i konačan rezultat, pa je Partizan stigao do važne pobede i vratio se u trku za drugim mestom, pošto četiri kola pre kraja ima četiri boda manje od TSC-a i Čukaričkog, a poravnat je sa Vojvodinom na četvrtoj poziciji.


TSC – Partizan 1:3

(Jovanović 19 – Rikardo 12, Jović 48, Filipović 70)

Stadion: TSC Arena; Sudija: Srđan Jovanović

TSC: V. Ilić – Antonić (od 79. Krstić), Ćalušić, Cvetinović (od 56. Milosavljević) – Stanojev (od 72. Mirčevski), Stojić, Đakovac, Petrović – L. Ilić (od 79. Radin) – Jovanović, Ratkov (od 72. Vukić)

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Kolorado, Belić (od 80. Fejsa) – Dijabate, Natho (od 64. Pantić), Jović – Rikardo (od 89. Pavlović)


TSC - Partizan 1:3 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare