Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Naser Điga - čovek koji je postao novi heroj navijača Crvene zvezde imao je težak put do nastupa u Ligi šampiona i već sada polako postaje jedan od najboljih mladih štopera koji su igrali u crveno-belom dresu.

Điga je odigrao utakmicu karijere protiv Bode Glimta (2:0) u revanš meču plej-ofa kvalfikacija za Ligu šampiona. Momak iz Burkine Faso, koji ima samo 21 godinu, bio je stub odbrane i nosio je crveno-bele do plasmana u elitu.

Zaista je bio najbolji igrač svog tima, pored Im Beoma Hvanga, u dvomeču sa Norvežanima i sada se isplatilo čekanje i poverenje koje je dobio u Crvenoj zvezdi.

PROČITAJTE JOŠ

Sazreo je Điga i nije to onaj dečko koji je prethodne godine došao u redove šampiona Srbije iz Bazela.

Điga je karijeru počeo u klubu Vitese iz Burkine Faso, da bi zatim stigao u Švajcarsku 2021. godine. Tamo nije dobio šansu kojoj se nadao i naredne sezone seli se u Nim na pozajmicu.

Ipak, iako je pružao solidne partije Điga u Francuskoj, Nim je ispao u treću ligu, a njegova karijera se nastavila u Ljutice Bogdana i to na preporuku i inicijativu tehničkog direktora kluba Marka Marina.

Điga je praktično iz situacije da nastupa u trećem rangu francuskog fudbala, došao u mogućnost da igra Ligu šampiona sa Zvezdom. I tek sada se vide plodovi tog poteza kada mu je skandirala Marakana i lansirala ga u centar pažnje.

Na svih šest utakmica u Ligi šampiona prethodne sezone Điga je bio starter i odigrao je 90 minuta.

Videlo se tada da još uvek reprezentativac Burkine Faso nije spreman za taj nivo, ali je u momentima pokazivao da će u budućnosti biti stub odbrane Zvezde.

Sve do kraja sezone Điga je bio deo odbrane crveno-belih i mogao je dosta toga da nauči od Aleksandra Dragovića, ali i Uroša Spajića koji se nešto kasnije priključio timu.

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Iako je sezonu krenuo sa Barakom Baharom, Điga je zaradio poverenje i Vladana Milojevića, koji nema planove da ga skloni iz prve postave.

Od pripremnog perioda, pa sve do poslednjeg meča sa Bodeom, jedan je od najvažnijih delova tima i navijači crveno-belih se nadaju da će takve igre preneti i u Ligu šampiona.

„Mnogo mi je drago zbog Nasera, jer smo ga doveli kada je ispao iz francuske druge lige. To je samo po sebi bio ogroman uspeh, da smo uvideli njegov potencijal. Naravno, on se razvio u ovih godinu dana i ovo danas kako je odigrao je briljantno. Već je prošle nedelje odigrao odličnu utakmicu. Danas je sve potvrdio odigravši na još višem nivou. Nadam se da će to potvrditi i u Ligi šampiona“, rekao je Marin za „Mozzart Sport“, koji je upitan da li Điga ostaje, na šta je samo kratko odgovorio: „Sigurno“.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Koliko je Điga dobro odigrao protiv Bodea, pokazuje i činjenica da su navijači tokom i posle utakmice skandirali njegovo ime na Marakani.

Sve je krenulo na Istoku, a zatim se i Zapad uključio i podržao je Đigu posle najvažnije pobede Zvezde u sezoni.

Điga je parafirao ugovor sa Zvezdom do 2028. godine, ali neće biti iznenađenje ukoliko mladi momak napusti redove Zvezde naredne sezone.

Bilo je priče o interesovanju Hofenhajma za štopera crveno-belih, ali će bundesligaš morati da sačeka do narednog leta kako bi pokušao da dovede Đigu.

Sigurno će se i cena, koju bi čelnici Zvezde tražili za njegove usluge, promeniti do tada, a sve zavisi i od njegovih partija u Ligi šampiona, jer se sada procenjuje na svega dva miliona evra, ali je stvarna vrednost daleko viša za stamenog 21-godišnjeg štopera.

Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Tanjug/Peter Schneider/Keystone via AP

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar