Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbalski klub Juventus predmet je kontrole ekonomsko-finansijske policije u Italiji, koja proverava dokumentaciju u vezi sa kupovinom i prodajom igrača.

„Češljaju“ se finansijski izveštaji u poslednje tri godine, posebno oni koji se tiču transfera i to u vrednosti od oko 50 miliona evra, prema pisanju italijanskih medija.

PROČITAJTE JOŠ:

Sumnja se na postojanje lažnog oglašavanja transakcija i nepostojećih transakcija kluba, odnosno njegovih rukovodilaca u sportskom, finansijskom i poslovnom sektoru.

Osumnjičeno je šest ljudi, među kojima su predsednik Andrea Anjeli, fudbalska legenda Pavel Nedved, potpredsednik „Stare dame“, Fabio Paratiči, doskorašnji sportski direktor i još tri aktuelna i bivša funkcionera.

„Po naredbi ovog Javnog tužilaštva policajci Poreske uprave vrše pretresanje prostorija fudbalskog kluba Juventus u Torinu i Milanu“, naveli su uz ovog tužilaštva u Torinu.

Istraga, koja je počela u maju 2021. godine, dobila je naziv „Prizma“ i nju je vodio Sektor za finansijski kriminal.

Verovalo se da su prilikom transfera, posrednicima isplaćivane previsoke naknade, pa su zbog toga praćene komunikacije osumnjičenih u Juventusu.

Klub je navodno kao pravno lice davao fizičkim licima da nezakonito profitiraju na nekim poslovima, a tužba preti i klubu zbog lažnog fakturisanja zbog kršenja Zakona o korporativnoj odgovornosti.

Podsećamo, Juventus je pre 15 godina bio jedan od klubova umešanih u aferu „Kalčopoli“, koja je do temelja uzdrmala italijanski fudbal, a zbog koje je torinski klub proveo jedno vreme i u Seriji B.

BONUS VIDEO: Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare