Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Španski teniser Karlos Alkaraz kaže da ga je prvi reket sveta Novak Đoković oduševio jednim svojim potezom.

Osamnaestogodišnji momak koga zovu „novim Nadalom“, pobedio je Stefanosa Cicipasa na US Openu pre nekoliko meseci, a potom je pobedio na turniru mladih teniskih zvezda.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je dobru godinu, završio ju je među 50 najboljih igrača na planeti, na 32. mestu, a dobio je pohvalu i od Đokovića.

„Kada je Novak rekao da misli kako je ono što sam postigao neverovatno, ostao sam potpuno bez reči. Posle sam mu poslao poruku da mu zahvalim na lepim rečima“, ispričao je Alkaraz za „Players’ Voice“, a preneo je Eurosport.

Alkaraz neće moći da se sastane sa Đokovićem na Dejvis kupu, sve i da se Srbija ukrsti sa Španijom, jer ima koronavirus.

Neposredno pred ovaj turnir, na kom je Srbija u petak pobedila Austriju, Alkaraz je rekao šta misli o „velikoj trojci“.

„U smislu poređenja, ‘velika trojka’, Nadal, Federer i Đoković su najbolji sportisti u istoriji, ali i sjajni ljudi. Na Federera mogu malo da se ugledam zbog načina igre, jer sam dinamičan na terenu, igram agresivno i na mreži“, dodao je Alkaraz.

Opisao je i kako je izgledalo kada je prvi put sreo Rafu Nadala.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz, Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

„To je bilo na Rafa Nadal turi za mlađe igrače i na ceremoniji dodele pehara nisam mogao da progovorim sa njim. Ali onda prvi put kad smo lepo popričali, video sam da je dobar momak i bilo je to veoma lepo iskustvo. Da ne znate ko je Rafa zbog njegovih dostignuća, mislili biste da je potpuno običan čovek“, rekao je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao u Insbruk, odmah trenirao u opremi Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare