Jirgen Klop
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Jirgen Klop je odlučio da mu je dosta odmora i da je vreme da se vrati fudbalu, ali ne u ulozi trenera već u jednom potpuno drugačijem izdanju.

Bivši trener Liverpula je tako dobio zvanje šefa svih operacija klubova pod pokroviteljstvom Red Bula – Salcburga, Lajpciga, Bragantina i Njujorka.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je Nemac preuzeo jedinstvenu poziciju u svetu fudbala i poziciju koja deluje gotovo izmišljeno (setite se priprema Arsena Vengera i njegove uloge u okviru FIFA).

Nemac je pristao da bude čovek koji će se baviti razvojem ovih klubova. On će davati različite trenerske savete, savete o filozofiji igre (time bi mogao da uskladi formacije svih klubova) ili o razvoju igrača.

Bio bi uključen u transfere i rad sa glavnim trenerom, a Klop je tražio samo jednu specijalnu klauzulu u novom ugovoru.

Počeće sa radom od 1. januara sledeće godine, a u klauzulu je uključio da može da prestane da obavlja ovu funkciju u bilo kom trenutku ukoliko mu se ukaže šansa da postane selektor Nemačke.

Njega već vide kao naslednika Julijana Nagelsmana, a do tada će biti šef i nekim srpskim igračima poput Jovana Mijatovića koji igra u Njujorku ili Alekse Terzića i Petra Ratkova koji nastupaju za Salcburg.

BONUS VIDEO Mančester Junajted – Liverpul

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar