Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

Očekuje nas spektakl u Premijer ligi i jedan od najvećih derbija evropskog fudbala

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop najavio je derbi susret sa Mančester junajtedom, koji se igra u utorak od 21 sat na „Enfildu“.

Liverpul je trenutno u boljoj formi od Junajteda, ali je Klop oprezan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako dopustimo Junajtedu da radi šta želi, napraviće nam ogromne probleme. Moramo da budemo u adekvatnom raspoloženju za borbu za tri boda. Koga zanima što smo mi u trenutno boljoj formi, to se brzo menja. Oni isto žele tri boda – moramo da budemo besni, ali u pozitivnom smislu, pohlepni. Kao da imamo nula bodova i da nam tri boda trebaju za život, takav mora da nam bude stav“, rekao je Klop.

„Redsi“ su u prvom delu sezone pobedili Junajted sa 5:0, ali Klop je ostao smiren.

„Slično je bilo i u Liverpulu kada sam ja došao. Nismo leteli od prvog dana. Posle šest-sedam nedelja, neko je mogao da se zapita je li bolje nego pre. Kada ste u takvoj situaciji, morate da prihvatite da nema preskakanja koraka ni čarobnog štapića“.

Liverpul i Junajted su dva tima sa njaviše titula u engleskom fudbalu, te je njihovo rivalstvo višedecenijsko.

„Za ovu s Junajtedom to nisam morao posebno da ističem, ona je uvek finale, to je veliko rivalstvo. Privilegija je igrati ovakve utakmice. Loša ili dobra forma nemaju veze, a Junajted ima vrhunske fudbalere u svakoj liniji tima“, zaključio je strateg Liverpula.

„Redsi“ su trenutno drugi na tabeli sa 73 boda, dok su „crveni đavoli“ peti sa 54 poena, koliko ima i Arsenal.

Utakmicu Liverpul – Mančester junajted možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice Liverpul-Norič

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar