Branko Radujko Foto: FSS

Branko Radujko imenovan je za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije na sednici Izvršnog odbora, potvrđeno je na sajtu krovne organizacije srpskog fudbala.

Radujko je imenovan jednoglasno.

PROČITAJTE JOŠ...

„Pred srpskim fudbalom su velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred nama u savezu velika odgovornost. Radiće se vredno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i nameravam da, kao i uvek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspešnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve.

Fudbal je najpopularniji sport i najveća zabava na svetu, ali i jedna ozbiljna, moćna industrija, značajna za bruto domaći proizvod i ekonomiju svake zemlje, za njenu međunarodnu reputaciju, za zdravlje ljudi i za opšte društvene vrednosti.

Najmoćnije kompanije investiraju u fudbal i tako grade i jačaju kontakte, sopstvenu reputaciju i pozicije na globalnom tržištu. I mi moramo da menjamo percepciju i bavimo se fudbalom na način koji će nam obezbediti dugoročnu konkurentnost i da se našem društvu i državi vraća više od onoga koliko se ulaže“, rekao je Radujko po imenovanju.

Branko Radujko i Dragan Džajić Foto: FSS

Najavio je i da očekuje organizaciju jednog velikog evropskog finala u Srbiji:

„Grade se ozbiljni objekti širom Srbije, gradimo Nacionalni stadion, podiže se infrastruktura. Bićemo naredne godine domaćini Kongresa UEFA, očekujemo organizaciju finala Lige Evrope, želimo da budemo domaćini Evropskog prvenstva za mlade igrače, u bližoj budućnosti i mnogih drugih važnih fudbalskih događaja u našoj zemlji.
Reprezentacija redovno igra velika takmičenja, sada i A grupu Lige nacija, kadeti su igrali polufinale Evropskog prvenstva, od te generacije se očekuje mnogo…“

Govorio je Radujko i o srpskim klubovima:

„Crvena zvezda fantastičnim nizom od osam godina zaredom u Ligi šampiona ili Ligi Evrope pokazuje da možemo biti konkurentni na evropskom fudbalskom tržištu. TSC ove godine igra grupnu fazu evropskih takmičenja. Partizan je veliki klub, igraće ponovo u Evropi, tu su sve bolji Čukarički, Vojvodina, podigao se Radnički Kragujevac, jača Novi Pazar, dižu se fudbalski centri i mi sada ne smemo da stanemo. Naprotiv, neophodno je da zasučemo rukave i punim gasom krenemo u dinamičan razvoj srpskog fudbala.
Podići ćemo atmosferu u srpskom fudbalu. Odlučno ćemo i veoma brzo reagovati na svaku aktivnost ili neregularnost koja bi mogla da dovede do negativnih posledica po naš fudbal i naš status u UEFA. Oko toga ne sme i neće da bude kompromisa.“

On će na tom mestu zameniti Jovana Šurbatovića.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare