Foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj nije bio zadovoljan suđenjem Pavla Ilića u prethodnom derbiju sa Crvenom zvezdom.

Dan pred 173. večiti derbi sa istim rivalom, prokomentarisao je činjenicu da je Ilić drugi put zaredom dobio priliku da deli pravdu na najvećoj utakmici srpskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda dočekuje Partizan u subotu od 18 časova na svom stadionu sa sedam bodova viška na prvom mestu Superlige.

Duljaj je na konferenciji pred meč najpre uputio reči podrške Dejanu Stankoviću čiji je sin Stefan u bolnici, potom je objasnio i kakvo je stanje sa povređenim igračima pred derbi, a onda je istakao i da bi voleo da derbi bude sportska priča koja se neće vrteti oko sudija.

„Publika najbolje vidi kad su neke stvari u pitanju oko suđenja. Voleo bih stvarno da ni treneri, ni sudije ne budu oni o kojima će se pričati posle utakmice, nego da budu igrači, momenti, golovi, da se to prepričava. Ambijent na terenu. Verujem da je ovo veliki korak za sudiju, ali da je mali za fudbal. Mislim da, suđenje neću komentarisati, ali jednu stvar moram da istaknem. Kad sam pričao o nepoštovanju, i ja pravim greške i neki put kažem nešto nedostojno trenera Partizana. Naravno da se stidim toga kad uradim nešto loše, ali nemojte zaboraviti da je ovaj sudija pokazao jedno nepoštovanje prema našem igraču Zahidu i to nije sportski. Mislim da treba sudije da ostavimo po strani, trenere po strani, da glavni akteri ovog meča budu igrači jer ljudi žele njih da vide, ne žele da vide sudije i trenere, nego svoje idole. I jedan ambijent koji će biti sportski, gde će oba tima biti na nivou i gde će oni da uveličaju spektakl. Nemojmo zaboraviti da će ovde biti i dosta agenata, medija iz drugih zemalja i da moramo da pošaljemo jednu pravu, lepu, sportsku priču“, rekao je Duljaj.

Poznato je da neće moći da vodi svoj tim sa klupe jer je suspendovan zbog četvrtog žutog kartona zarađenog u meču sa Čukaričkim.

BONUS VIDEO: Leverkuzen vs Verder, golovi i proslava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare