Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj nada se da u subotu popodne ni njegovi igrači, ni Zvezda neće "osramotiti derbi", da će sudije biti u drugom planu i da će sve proći sportski.

Partizan se u subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ sastaje sa Zvezdom u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije i crveno-beli imaju sedam bodova više pred taj meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga Partizan ima možda nešto veći motiv da pobedi, tim pre što Zvezda nije do sada u dva derbija upisala nijednu pobedu nad večitim rivalom ove sezone.

„Što se tiče derbija, svaki je poseban, ova utakmica može mnogo toga da reši ili odloži neke stvari, a utakmica u sredu je takođe posebna koja može da donese borbu za trofej. Mi se spremamo samo za prvu narednu, a to je ova sutrašnja“, rekao je Duljaj na konferenciji pred meč.

Prethodno je poželeo Dejanu Stankoviću da mu se sin Stefan oporavi, a onda je naveo i da će sa svojim pomoćnicima komunicirati putem mobilnog telefona.

Neće biti direktno uz svoje igrače na klupi jer je na meču protiv Čukaričkog dobio četvrti žuti karton ove sezone i zaradio je suspenziju za derbi.

„Iskreno da kažem, nije baš prijatna situacija, nije fudbalska, ne znam da li se nekada desilo da trener glavni ne vodi utakmicu kad je u pitanju derbi. Tu ima i moje krivice u prethodnim utakmicama gde sam zasluženo dobio ili dobijao kartone. Već sam bio u ovakvoj situaciji kad je Saša Stanojević bio suspendovan u Evropi, pa sam ja pod njegovim instrukcijama vodio utakmicu. Tu na neki način jedino može da bude problem u nekoj komunikaciji, ekipa se već  nekoliko dana sprema i radiće ono što smo se dogovorili. Ako nešto bude potrebno, mobilnim ću razgovarati sa nekim od pomoćnika, videćemo ko će to da bude i one koji imaju moj broj telefona samo molim da me ne zovu dok traje utakmica“, kazao je Duljaj.

Rekao je i u kakvom je stanju Aleksandar Jovanović, golman Partizana koji se povredio u prvim minutima utakmice sa Čukaričkim i izmenjen je posle nešto više od pola sata igre. Loša vest je što Jovanovića verovatno neće biti na derbiju, a dobra da bi Mateus Saldanja mogao da zaigra.

„Mislio sam da posle utakmice protiv Čukaričkog, da nije toliko ozbiljno, međutim, da ne preuzimam ulogu doktora, ali ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu da radi neke pokrete. Ima bolove u kolenu, juče je trenirao, naravno ne punim intenzitetom. U dogovoru sa doktorom i golmanom ćemo doneti odluku, šta je najbolje kako za njega tako i za ekipu. Moramo da gledamo zdravlje igrača. Saldanja će biti u protokolu posle duže vremena i to je novo što mogu da kažem“.

Ekipu Partizana posle derbija u subotu čeka još jedan kroz nekoliko dana u Kupu pošto se u polufinalu opet sastaju večiti rivali.

„Obe su važne, posebno ova sutrašnja, mislim da kolega Milojević obično poznaje ekipu Partizana, kao i mi Zvezdu, iznenađenja teško da može da bude. Uradićemo sve što je do nas da pokažemo kvalitetnu igru, ova utakmica će biti drugačija na poslednju. Ne treba da zaboravimo da smo bili sa igračem manje pa to nije bilo pravo merilo, ali ono što bih voleo da se ponovi je da bude dosta golova, što više publike i da bude pravi spektakl. To dolikuje dugoj tradiciji, ne smemo kao učesnici da osramotimo derbi“, istakao je Duljaj.

BONUS VIDEO: Najbrži golovi u istoriji Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare