Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/bs

Završava se polako Evropsko prvenstvo u fudbalu, ostao je da se odigra još samo jedan meč u kojem će Španci i Englezi odlučiti ko je najbolji tim na Starom kontinentu, ali i dalje ne možemo da prežalimo traljav nastup Srbije na Evru u Nemačkoj.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

„Orlovi“ su takmičenje završili kao poslednji u grupi, dali su samo jedan gol, svađali su se, ljutili, razočarali navijače i vratili se „zadovoljni kući, jer su dali sve od sebe“.

Ok, eto sve i da je tako to ne može da popravi utisak o igri našeg tima i načinu na koji ga je vodio selektor Dragan Stojković.

Piksi će, dakle, ostati na klupi „orlova“ jer je, ipak, položio ispit kod, po završetku učešća na turniru, veoma nezadovoljnog predsednika države, koji se zapitao kome on to nemilice daje pare pa nas sa prvenstva izbacuje neki igrač koji u Sloveniji igra za platu od 5.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Ruku na srce, Stojković je sa fudbalerima Srbije radio velike stvari u odnosu na svoje prethodnike, jer je „orlove“ odveo na Svetsko prvenstvo u Katar 2022, pa ih je potom uveo u A gupu Lige nacija, da bi potom obezbedio plasman i na Evropsko prvenstvo 2024. Kako smo prošli u Kataru i Nemačkoj to smo videli, a videćemo i kako ćemo proći u elitnoj grupi Lige nacija, gde Srbiju čekaju utakmice sa Španijom, Danskom i Švajcarskom.

Ono što brine jeste podatak da „orlovi“ nisu pobedili nijednu jaču reprezentaciju od Crne Gore i Litvanije, još od trijumfa u Norveškoj septembra 2022.

Ako je cilj Srbije samo da se negde kvalifikuje, onda je Piksi izuzetno uspešan selektor i zaslužuje da mu se ne uskrati prilika da „crvene“ pokuša da odvede i na Mundijal 2026. u Kanadi, SAD i Meksiku.

Ali, to neće biti nimalo lak posao, jer će Evropa uprkos povećanju broja učesnika Mundijala na 48 ekipa, imati samo 16 predstavnika. Prvaci grupa idu na Svetsko prvenstvo, a drugoplasirane čeka ozbiljna zavrzlama u baražu. Dakle, možemo da zaboravimo da ćemo se ponovo pobedama nad Litvanijom i Crnom Gorom negde plasirati.

Ali, da ne mračimo.

Foto: Starsport

Ono što jeste činjenica to je da Dragan Stojković neće više imati podršku naših navijača kakvu je imao u Nemačkoj. Po 30.000 ljudi na utakmicama Srbije U Minhenu je rekordan broj, i moćno su podržavali ekipu sve do eliminacije, iako su i sami priznali kakofoniju u navijanju. I sada na navijačkim grupama pokušavaju da se bolje organizuju, nauče bar par zanimljivih pesama, pa zaliče možda nekada i na Holanđane, koji isto vrte „tri pesme“, ali grme u svakom gradu u kojem se pojave. I možda i uspeju da se organizuju kada je pevanje u pitanju, ali će teško u skorije vreme u ovolikom broju doći na neko veliko takmičenje.

Naročito ne u SAD, Kanadu i Meksiko. Mada i to zavisi gde će Srbija igrati ukoliko se plasira. Možda neko ima tetku u Kanadi, prijatelja u Njujorku, ali ako to bude Gvadalahara, Kanzas siti, Sijetl…

Velika šansa propuštena je u Nemačkoj da „orlovi“ konačno naprave iskorak i ne razočaraju navijače.

I nije bitno šta kaže predsednik i da li je zadovoljan. Bitno je šta će reći navijači kada u septembru Srbija bude igrala kod kuće.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare