Foto: EPA-EFE/Emiel Muijderman

Fudbalske reprezentacije Holandije i Engleske od 21 sat igraju polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj na stadionu u Dortmundu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Jedan od najvećih stadiona u Nemačkoj ugostiće neke od najboljih navijača, pošto su Holanđani okupirali ulice gde god su se pojavljivali u prethodnih mesec dana.

Upravo to je iz prve ruke video i Žikica Babović, urednik sportske redakcije Nove, koji prenosi atmosferu sa ulica Dortmunda.

Englezi su do sada pravili probleme, „kačili“ su se i sa Srbima pred meč u grupi C, a mi sa lica mesta prenosimo kako sve izgleda pre taj okršaj.

„Holanđani su bukvalno izbrisali Engleze iz ovoga grada, iako su Englezi uvek dominantni i prave najbolje fudbalske priče. Međutim, ono što Holanđani rade tokom celog prvenstva je fantastično. I ono što je zanimljivo, oni su ubeđeni da prolaze u finale i zato su tokom celog dana pevali, zapravo prepevali su onu čuvenu pesmu u ‘England going home’. Nemaju ni promil sumnje da će dobiti Engleze. Englezi na prvenstvu nisu ostavili utisak, deluju da su se provlačili iz kola u kolo. Holanđani su bar davali golove i to je ono što nas raduje, da će večeras možda biti zanimljiva utakmica. Ako ništa drugo, možemo da se nadamo golovima, da neće biti dosadne utakmice Engleske koja nas je uspavljivala, iako su favoriti bili broj jedan za osvajanje turnira. Daleko od toga da i dalje nisu, ali samopouzdanje Holanđana je neverovatno – baš veruju u svoj tim. Deluje kao da je cela Holandija došla u Dortmund. Sve je u narandžastom, oni se sada okupljaju i kreću, polako se centar Dortmunda prazni. Pokušali smo da nađemo negde Engleze, sigurno ih ima, evo ovde je jedna grupa koju su pozdravili bukvalno svi Holanđani koji su prošli pored njih… U svakom slučaju sjajna utakmica nas očekuje večeras i pratite je na Nova.rs“, poručuje Babović iz Dortmunda.

U finalu već čeka ekipa Španije koja je do tamo zasluženo stigla pobedom nad Francuskom 2:1 u utorak uveče.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Navijači Holandije pred polufinale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar