Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Predsednik Udruženja italijanskih fudbalera Damijano Tomazi izrazio je zabrinutost za finansijsko stanje igrača nižerazrednih ekipa u Italiji.

On je to rekao nakon najave da će doći do smanjenja plata u tamošnjim klubovima.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne bi bilo u redu da se eventualno smanjenje ugovornih obaveza odnosi i na fudbalere poluprofesionalnih klubova. Ipak igrači iz Serija C ili D takođe moraju da plate kiriju, račune i ostale dažbine, tako da će to oni najviše osetiti. Gledamo da se oni nekako izuzmu iz toga“, izjavio je bivši vezista Rome u razgovoru za italijanski Radio 1.

On je dodao da je ipak da je glavna stvar to da li će se prvenstva nastaviti ili ne.

„Igrači su za to da se šampionati privedu kraju, ali to je sada do čelnika liga koje će morati da ustanove regulativu kako da prvenstvo produže i nakon 30. juna kada se po kalendaru sezona 2019/20 zvanično završava“, dodao je Tomazi.

Podsetimo, čelnici italijanske asocijacije na današnjem sastanku sa predstavnicima udruženja koje zastupa fubdalere donela je odluku da se prvenstvo eventualno nastavi krajem maja ukoliko uslovi to budu dozvoljavali.

Takođe, bilo je reči i potencijalnom smanjenju troškova klubova kroz plate svih zaposlenih, ali o tome nije ništa još uvek zvanično odlučeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram