Foto: Vatroslav Jarni/Starsport

Crvena zvezda je na turnir u Rusiji posle dve pobede, nad Sočijem i Zenitom, osvojila trofej na turniru u Sankt Peterburgu, pa je duel protiv argentinskog Taljaresa imao revijalan karakter - 1:0.

Alehandro Martinez je dao gol u drugom minutu za 1:0 kada je dobio loptu sa svoje polovine i pobegao lagano Milanu Rodiću.

Puma Rodrigez je nakon toga šutirao iz jedne situacije prilično opasno pored stative, pre toga je takođe imao jedan pokušaj prodora.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda u prvih pola sata ipak nije mogla do gola, ali je viđena jedna sporna situacija u 25. minutu kada je srpski tim mogao da dobije i penal.

In Bom Hvang je oduzeo loptu, u nastavku akcije je možda napravio i faul, ali je izvesno posle njegovog centaršuta igrača Taljaresa lopta pogodila u ruku.

Sergej Karasev nije svirao penal, što nije uradio ni koji minut ranije kada je Nemanja Stojić dobio udarac od Benavideza u kaznenom prostoru argentinskog tima, pa je ostalo 1:0 za Taljares.

Do isteka pola časa igre srpski tim je imao već šest kornera, a upravo tada je Šerif Endiaje bio previše spor posle greške defanzivaca Taljaresa.

Na poluvreme se otišlo sa nepromenjenim rezultatom, mada je Zvezda nešto više napadala i imala više prilika.

Interesantno je da je Portiljo u poslednjim trenucima prvog poluvremena dobio drugi žuti karton, pa je napustio teren, ali s obzirom na to da je u pitanju bila prijateljska utakmica, ekipa iz Argentine je meč nastavila sa 11 igrača, pošto je Portiljo zamenjen.

I u drugom poluvremenu viđena je manje-više ista slika, Zvezda je napadala, ali crveno-beli nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol rivala.

Pokazao je još jednom mladi Lazar Jovanović da bi mogao da bude pravi hit ove sezone i otkrovenje tima sa Marakane, ali uprkos nekoliko dobrih akcija nije Zvezda uspela da stigne do poravnanja.

Na kraju, 1:0 za Taljeres pred početak sezone u Superligi Srbije, koju će Zvezda otvoriti 20. jula utakmicom protiv Jedinstva sa Uba na stadionu „Rajko Mitić“.

Crvena zvezda: Guteša – Mijailović, Leković, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvang – Puma, Ilić, Šljivić – Endijaj

Taljeres: Erera – Suarez, Katalan, Mantilja, Martinez, Riveiros, Bota, Portiljo, Benavidez, Ortegoza, Bartićoto

Snimak utakmice možete da pogledate ispod:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar