Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Fudbaleri Bajerna i Hofenhajma su odigrali najbizarniju završnicu utakmice u istoriji fudbala.

Igrači su poslednjih desetak minuta samo dodavali loptu jedni drugima, razgovarali, smejali se i čekali da se utakmica završi.

To je trajalo čak 13 minuta, zbog nadoknade vremena jer je prethodno meč bio prekinut zbog uvredljivog transparenta na tribinama.

Sudija Kristijan Dingert je u 77. minutu odlučio da povuče igrače u svlačionicu dok se sa tribina ne ukloni poruka navijača upućena predsedniku Hofenhajma Ditmaru Hopu.

Trener Bajerna Hansi Flik je pokušao da ubedi navijače svoje ekipe da uklone transparent, što su učinile i legende kluba Hasan Salihamidžić i Oliver Kan.

Hasan
Foto: Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

„Flik je bio besan. Trčao je do navijača dvaput i tražio je da prestanu“, navodi se u izveštajima nemačkih medija.

Uprkos njihovim apelima to se nije dogodilo, utakmica je prekinuta na 20 minuta, da bi usledio „restart“ od navodnog 77. minuta.

Pri rezultatu 6:0 za Bajern igrači oba tima su odlučili da ne napadaju gol, već da utroše vreme međusobno se dobacujući loptom, što je ispraćeno aplauzima sa klupa i tribina.

Predsednik Hofenhajma je na udaru u Nemačkoj pošto je on jedan od tri izuzetka u tamošnjem fudbalu, uz lidere Bajera i Volfsburga.

Oni upravljaju klubovima koji nisu usvojili princip da većinski moraju da budu vlasništvo navijača.