Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Karlo Ančeloti, trener Real Madrida, znao je kako treba da igra njegov tim protiv Mančester sitija u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

U prvom duelu u Madridu bilo je 3:3, a u revanšu je Siti bio mnogo bolji rival tokom 120 minuta, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. Real je postigao rani gol preko Rodriga u 12. minutu, a izjednačenje i konačnih 1:1 doneo je Kevin De Brujne tek u 76. minutu.

Bilo je jasno da su „građani“ dominantniji tim, ali Ančeloti je znao da njegova ekipa mor perfektno da se brani i napada samo iz kontri.

„Pep može da bude miran. Mislim i da navijači Reala mogu da budu mirni i srećni što naš tim igra ovako dobro u Ligi šampiona. Sve smo isplanirali, dobro ćemo da se branimo, napadaćemo preko kontri, mislim da ćemo dobro da odigramo. Fokusiramo se na brojne aspekte“, rekao je Ančeloti na konferenciji za medije u Mančesteru, još pre meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, ispostavilo se da je to bila dobitna taktika, a Real je plasman dalje izborio nakon penala – 4:3.

„Ovakav način igre je bio jedini na koji smo mogli da prođemo dalje. Krenuli smo dobro, poveli, a onda smo počeli da se mučimo. Previše smo nisko stajali, a Siti je imao sve veću i veću kontrolu. Srećom, dobro smo se branili. Kada je došlo do penala, bili smo uvereni da ćemo proći dalje, igrači su mi rekli da će da pobede“, istakao je Ančeloti posle plasmana u polufinale.

Otkrio je i šta mu je Gvardiola rekao.

„Čestitao mi je na prolasku i poželeo sreću. Bio je džentlmen kao i uvek, kao što je i ovaj klub džentlmenski.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare