Adem Ljajić Bešiktaš
Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Adam Ljajić postigao je fenomenalan pogodak u pobedi Bešiktaša nad Ankaragučuom (2:1) i tako očuvao nade istanbulskog tima u plasman na internacionalnu pozornicu.

Raspoloženi reprezentativac Srbije sjajnim udarcem sa oko 20 metara, dva minuta pre kraja utakmice udvostručio je prednost Bešiktaša i najavio pobedu koju je Parlak uspeo da ublaži u sudijskoj nadoknadi golom iz jedanaesterca.

PROČITAJTE JOŠ

Ljajić je u veoma važnom duelu za domaćina dobio šansu u 78. minutu, a samo deset kasnije na individualni kvalitet je matirao rivala koji se vrlo dobro držao od 6. minuta i pogotka Jilmaza iz penala kojem je prethodio prekršaj nad Hačinsonom.

Pogodak protiv tima iz Ankare treći je prvenstveni ove sezone ofanzivcu „orlova“. Hitri napadač prethodno je tresao mrežu Gestepea i Sivaspora, ali je dva puta zatresao i mrežu Slovana u okviru Lige Evrope.

Novi gol stigao je u pravo vreme imajući u vidu da Ljajić kuburi sa minutažom, a da se od njega očekuje da bude na svom najvišem nivou za gostovanje Srbije u Oslu 26. marta, u baražu Lige nacija za plasman na Evro 2020.

Bešiktaš trenutno zauzima petu poziciju u Superligi Turske sa pet bodova manje i utakmicom više u odnosu na Galatasaraj i Sivaspor koji se nalaze na mestima koja garantuju plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.