Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Nemanja Vasiljević objasnio je situaciju sa igranjem Evrolige posle osvojene ABA titule.

Zvezda je u finalu ABA lige pobedila Partizan u tri utakmice, ali su se u danima nakon tog finala pojavile priče da joj titula ne znači praktično ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

Paulijus Motiejunas je tako svojim rečima poslao signal koji se nije svideo ni navijačima, a ni ljudima iz uprave Zvezde.

„Mesto (u domaćem takmičenju prim. aut) više nema značaj. Svako ima priliku i sa svima razgovaramo. Klubovi će doneti odluku. Moj zadatak je da prezentujem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi mogli da razumeju odluku koju donose“, rekao je Motiejunas, dok su za Evroligu u opticaju vajld karte.

Sada je stigla i reakcija ljudi iz Zvezde, koji navode da je na sastanku u februaru obećano da šampion ABA lige ima svoje mesto u evropskoj eliti.

„U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Pauliusom Motiejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone“, rekao je Vasiljević za Meridijan sport.

Navodi i da ne želi da ulazi u polemiku sa Evroligom, već da samo hoće da prestanu spekulacije u domaćoj javnosti nakon informacije i prenetih reči Motiejunasa.

BONUS VIDEO: Slavlje Zvezde posle osvajanja ABA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare