Željko Obradović, trener Partizana, dan nakon poraza od Barselone (92:83) već razmišlja o sledećem izazovu.

Upravo to je tražio i od svojih igrača sa nekim blagim korekcijama kako bi već u Atini „parni valjak“ bio na još višem nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Nije skrivao poštovanje prema crveno-belima iz Grčke, ali je istakao probleme koje je Partizan imao u Beogradu.

„Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za Fajnal-for, prošle godinu su igrali veliko finale malo im je falilo. Igrali su izvanrednu košarku, ove godine su na početku sezone imali probleme sa povređenim igračima i u tom ritmu se u ovom trenutku nalaze. U njihovoj dvorani će biti veoma teško, to je ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igra zajedno, isti je trener, imaju igrače koji su izvanredni da popune praznine kada su nosioci igre Slukas i Vezenkov otišli. Očekuje nas zahtevna utakmica u svakom smislu i ono što je bilo evidentno sinoć protiv Barselone – ako želiš da budeš dobar u Evroligi moraš da igraš 40 minuta u velikoj koncentaraciji gde sitne stvari i propusti ne smeju da se događaju. Na primer, da se šutira u ranoj fazi napada i da se ne zagradi koš“, rekao je Obradović.

Pojasnio je i šta će Partizan raditi u Atini.

„Uvek očekujem reakciju tima, ali nemamo dovoljno vremena ni da patimo, ni da se radujemo jer je sistem takmičenja takav. Kada budemo došli napravićemo video, pokazaćemo neke stvari sa sinoćne utakmice najbitnije vrlo kratko i uraditi analizu Olimpijakosa, posle trening da probamo da postavimo utakmicu i da igramo. Igrači su veoma svesni svega kako smo igrali i naravno da očekujem reakciju.“

I kada je trebalo da govori o zdravstvenom biltenu odlučio je da reaguje i da kaže da mu se ne sviđaju „interpretacije njegovih reči“.

„Mislim da sam veoma precizan kad govorim i strašno sam iznenađen kad vidim neke drugačije komentare i natpise. Objasnio sam juče da je Ponitka juče prepodne došao na trening i da je imao povredu ramena zbog koje je odsustvovao pre toga dve utakmice, čovek nije mogao da podigne ruku. Fizioterapeuti su reagovali i procenjeno je da ne može da igra utakmicu. Danas u pola 12 ide na snimanje da se utvrdi šta je i kako. To je jedina istina koja postoji u vezi Ponitke i svih ostalih igrača. Rekao sam da je Smailagić na prethodnom treningu iskrenuo zglob da ga je zabolelo strašno i da je posle 10 minuta napustio trening. Fizioterapeuti i doktori su uradili sve da ga osposobe i njegova je želja bila velika da pomogne timu i pomogao je. To su dve stvari o kojima sam pričao, kako neko pravi interperetacije i zbog čega u to ne mogu da ulazim, to nije do mene. Ne verujem da sam ikada nešto probao da sakrijem od vas i da nisam izašao pred javnost da kažem baš onako kako jeste“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Kaminski pred meč sa Olimpijakosom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar