Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener Monaka Saša Obradović razočaran je posle poraza od grčkog Olimpijakosa.

Olimpijakos se u petak popodne plasirao u finale Evrolige pobedom 76:62, i to tako što je treću četvrtinu dobio 27:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo zato je Obradović, čiji je tim i ovako nadmašio očekivanja, ukazao upravo na tu treću deonicu.

„Prvo moramo da čestitamo Olimpijakosu na neverovatnoj trećoj četvrtini. Rekao sam to pre utakmice stigli smo u Kaunas fizički jako iscrpljeni. Mi smo tim sa malo iskustva u ovim utakmicama. Imali smo odlično prvo poluvreme na obe strane terena. Znali smo šta će se dogoditi u trećem kvartalu i nismo bili u mogućnosti da odgovorimo. Nije nam prvi put da nam se ovo dešava ove sezone. Nismo zadovoljni rezultatom, ali ipak imamo šansu da u narednoj utakmici uradimo nešto istorijsko za klub“, rekao je Obradović na konferenciji.

U trećoj četvrtini je Monako izjednačio negativan rekord Marusija protiv Partizana sa samo dva poena za deset minuta. Tome je umnogome doprineo Tomas Vokap.

On je ušao na teren na startu treće četvrtine, počeo je da diriguje napadom i pronalazi rupe u odbrani Monaka, kome je brzo „ušla voda u uši“, a Olimpijakos je pokrenuo seriju. Vokap je završio meč sa sedam asistencija i nula poena. Osim toga, u defanzivi je dao nemerljiv doprinos usporavanju napadača „kneževa“.

„Ljudi sude na osnovu statistike. A prava istina je da je dominirao čovek koji nije postigao nijedan poen. Uništio nas je defanzivno, bio je pravi lider i preuzeo je odgovornost u ključnim trenucima“, objasnio je Obradović.

Nije mogao da shvati zbog čega njegovi igrači nisu fizički odgovorili na izazov u trenutku kada se topila prednost s poluvremena 41:29.

„Na pauzi smo razgovarali o tome šta će se tačno desiti. Morali smo da odgovorimo fizički, a nismo to uradili. Prva dva minuta treće četvrtine nismo znali da napadamo i platili smo to. U tom smislu su odlično pripremili utakmicu. Imali smo pomračenje u trećoj deonici i posle nismo mogli da se vratimo u meč u četvrtoj četvrtini“, zaključio je Obradović.

Monako će sada za treće mesto igrati s poraženim iz meča Real Madrida i Barselone.

BONUS VIDEO: Monakova lična karta pred Fajnal-for

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar