Foto: Printscreen/Sportklub

Nikola Karabatić, najbolji rukometaš svih vremena, gledao je pobedu Crvene zvezde nad Parizom (80:77) u prvom kolu Evrolige.

Nije mogao da propusti rođeni Nišlija ovaj spektakl i iz prvih redova gledao je kako Zvezda ruši Pariz u glavnom gradu Francuske.

Navijao je i pred sam kraj meča Karabatić za Pariz, pošto je aplaudirao posle poena Ti Džej Šortsa u poslednjim minutima utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Kamera ga je nekoliko puta uhvatila i prikazala u televizijskom prenosu i sudeći po njegovim reakcijama jasno je za koga je navijao.

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, napeta i neizvesna, a obe ekipe su ispuštale veliku prednost – Zvezda u prvom poluvremenu (osam poena), a Pariz u drugom poluvremenu čak 13 poena.

Crveno-beli su krajem treće deonice „istopili“ dvocifren minus, a onda su malo „dodali gas“ u četvrtoj i u dramatičnoj završnici bili nešto bolji, a i sreća je u nekim momentima bila na njihovoj strani.

Zvezda u narednom kolu igra protiv Baskonije kod kuće i imaće priliku da pred svojim navijačima zabeleži i 301. pobedu u Evropi.

Ko je Nikola Karabatić?

Rukometni bog, GOAT, čovek zvani trofej ili imenom i prezimenom Nikola Karabatić. Tri olimpijska i po četiri svetska i evropska zlata – tako izgleda neverovatna kolekcija samo najsjajnijih medalja po mnogima najboljeg rukometaša svih vremena.

Reprezentacija Francuske je u finalu Evropskog prvenstva pobedila Dansku rezultatom 33:31 i Karabatiću je oko vrata zasijalo 11. zlato sa nacionalnim timom. Počelo je sve prvom evropskom titulom 2006. godine, a zaokruženo je četvrtom sada u Kelnu.

Sve zvuči još impozantnije kada se kaže da je rođeni Nišlija igrao čak 13 finala sa Francuskom i osvojio 11 zlatnih medalja!

Dakle, posle po četiri svetska i evropska zlata, na leto će napasti i četvrti olimpijski pehar prilikom odbrane istog, nakon što se na tronu sa „galskim petlovima“ našao u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Tokiju 2021. godine.

Na sve to treba da se dodaju i tri Lige šampiona sa različitim klubovima – Monpeljeom, Kilom i Barselonom.

Na EP 2008. u Norveškoj bio je MVP i najbolji strelac, kada su „trikolori“ bili bronzani, a najbolji igrač prvenstva bio je i na SP 2011. u Švedskoj kada su bili zlatni. MVP zvanje ponovio je i na šampionatima 2014. i 2017. godine…

Karabatić je tri puta izabran od strane Svetske rukometne federacije (IHF) za najboljeg rukometaša godine, bilo je to 2007, 2014. i 2016. Jedno od najvećih priznanja u karijeri mu je svako zvanje sportiste godine u Francuskoj pre 13 godina.

Mrlja na filmsku karijeru bačena je prošle decenije, jer su Nikola i njegov brat Luka (zajedno sa još 14 osoba) 2017. osuđeni zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice iz 2012. godine. Osuđeni su pred sudom u Monpeljeu na uslovnu zatvorsku kaznu od dva meseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i nameštanju rezultata utakmice Monpelje – Seson.

BONUS VIDEO Pet trojki Nemanje Nedovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar