Foto: Frederic DIDES/PANORAMIC / Panoramic / Profimedia

Džordan Lojd, sada već bivši košarkaš Makabija, napustio je tim iz Tel Aviva i vratio se u ekipu iz koje je i pojačao "ponos Izraela", Monako.

Lojd je po završetku prošle sezone napustio kneževinu i uputio se put Izraela, ali je posle samo dve utakmice u ovom timu u Evroligi napustio klub.

PROČITAJTE JOŠ...

Razlog za to nije bilo ni nezadovoljstvo bilo koje od dve strane, ni problem sa finansijama, već eskalacija sukoba Izraela sa jedne, odnosno Hezbolaha sa druge strane.

„Jedna od najtežih stvari koje sam morao da uradim u karijeri je da napustim mesto gde je srce želelo da bude. Postoa sam blizak sa braćom, trenerima i osobljem. Uživao sam sa vama i u atmosferi koju pravite. Hvala što ste me prihvatili“, naveo je Lojd.

A potom je dodao:

„Kada sam ovog leta potpisao, išao sam protiv brige svoje porodice jer sam žarko želeo da igram za ovaj klub i narod. Uz informaciju koju sam primio, kockao sam se i ostavio sam porodicu iza sebe, verujući da će se situacija primiriti. Sa tim razlogom sam se nadao da će doći do kraja i da će mi se oni pridružiti u Tel Avivu. Izgleda da je situacija eskalirala i posle istorijskih napada ranije ovog meseca kojima sam prisustvovao uživo, neizvesnost je jednostavno previše za mene i moju porodicu“, istakao je Lojd u svojoj poruci navijačima ekipe iz Tel Aviva.

Interesantno je da je poslednji meč za Makabi odigrao upravo protiv svoje bivše/buduće ekipe i u porazu 85:79 je ubacio 16 poena protiv Monaka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar