Dešavanja iz dvorane Pionir pratite na Nova.rs.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Armanija u Beogradu rezultatom 71:67, čime je prekinut niz od šest pobeda, a crveno-beli propustili priliku da izjednače niz od sedam pobeda koji su postigli u sezoni 2015/2016.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je atmosfera pre početka meča bila svečarska, pogotovo jer je ova utakmica bila 3.000 otkako postoje crveno-beli, Zvezda je u susret ušla veoma mlako, pre svega u odbrani, pa je posle uvodne raspucanosti oba tima, kada su za tri pogodili Ognjen Dobrić i dva puta Luka Vildoza za prednost od 11:9, usledio preokret i prva osetnija prednost od 20:14, a odličnom završnicom Italijani su otišli na prvu pauzu sa deset poena viška, 26:16.

Zvezda je na momente pokazivala nešto veću agresivnost u odbrani, ali su Bili Beron sa distance i Brendon Dejvis iz reketa do ludila dovodili crveno-bele, pa je razlika u jednom momentu bila i 15 poena viška za goste iz „grada mode“, 33:18.

Nije Zvezda uspevala da uhvati ritam u napadu, dok su gosti koristili svaku priliku da održavaju vođstvo, pa su bez većih problema odbili poslednji nalet Zvezde u prvom delu kojim je prišla na 36:27, i na poluvreme otišli sa 43:29.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Očekivano je bilo da Zvezda krene po preokret u trećoj četvrtini, ali je umesto toga viđen potpuni raspad crveno-belih što se videlo i po rezultatu (55:37), ali je od 57:40 domaćin pokazao zbog čega je možda i najnezodnija ekipa u Evroligi.

Crveno-beli su zaigrali kako je bilo očekivano, krenuli su iz napada u napad da tope razliku, prvo trojkom Filipa Petruševa, potom i poenima sa penala, a nakon očajnih napada Armanija Ben Bentil je mogao da preraste u heroja.

Prvo je iznudio faul pod košem, pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a potom je iznudio faul u poslednjoj sekundi treće četvrtine pri šutu za tri poena. No, umesto da u završnicu uđu sa šest poena minusa, Bentil je promašio dva od tri slobodna bacanja, pa je nakon 30 minuta igre bilo 57:49.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Još jednom je Armani imao odgovor, povećali su prednost na 66:51 početkom završne deonice i činilo se prelomili meč, Zvezda nije iskoristila prvih pet napada, ali je od tog momenta usledio neverovatan nalet. Krenuli su silovito igrači Zvezde, od 66:51 na krilima Luke Vildoze i Filipa Petruševa prišli na 66:64, kada je na scenu stupio Bili Beron.

Amerikanac je promašio dva šuta pre nego što je pogodio trojku za +5. Imala je Zvezda još jednu šansu, pogodio je Nemanja Nedović trojku sa osam metara, ali nisu mogli do konačnog preokreta, pa je Armani prekinui niz tima sa Malog Kalemegdana.

Petrušev je odigrao najbolji meč od dolaska u Zvezdu sa 20 poena i čak 11 skokova, Vildoza je ubacio 16, Nedović 12.

Sa druge strane Beron je brojao do 19, Dejvis 15, a Hol je dodao 11 poena.

Crvena zvezda – Armani 67:71 (16:26, 13:17, 20:14, 18:14)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Danijel Erecuelo, Salijus Racis, Serđo Silva

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 16, Lazarević, Mitrović 2, Lazić 5, Dobrić 5, Raduljica, Nedović 12, Marković, Kuzmić, Petrušev 20, Bentil 5

Armani: Dejvis 15, Luvavu-Kabaro 5, Mitru-Long 5, Tonut, Meli 5, Beron 19, Riči 5, Bililja, Hol 11, Baldaso, Hajns 6, Fojtman

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda - Armani 67:71

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar