Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" ugostila Milicu i Nebojšu, koji su pokazali kako se pravi dry aged biftek.
veći komad mesa
začini po ukusu
puter
ulje
začinsko bilje
Pre pečenja izvaditi stejk iz frižidera nekih 30ak minuta, da bude na sobnoj temperaturi. Liveni tiganj postepeno zagrevati do visoke temperature
Meso nauljiti i začiniti po ukusu (so i biber). Staviti meso na vreo tiganj i pratiti pečenje na bočnoj strani odreska. Kada se formirala korica, odrezak okrenuti
Pri kraju dodati puter, par čenova belog luka i začinsko bilje po ukusu. Najčešće je to majčina dušica, timijan, ruzmarin, origano, čubar. Kada se puter otopi i kada začini puste svoje arome, kašikom prelivajte odrezak.
Povremeno okrećite stek da bi se sa obe strane podjenako natopio puterom. Kada je meso pečeno prema želji (slabo pečeno, srednje ili pečeno) odrezak izvaditi na dasku i ostaviti da stoji 15ak minuta. Ovo je važno da bi se sva sočnost vratila iz sredine mesa skroz do ivica i da bi odrezak bio ravnomerno sočan. Servirati po želji.
Za detaljan postupak, pogledajte video sa početka.