Pogledajte recept za čokoladnu tortu iz emisije Praktična žena.
Za koru (x2)
4 jajeta
200 g putera
200 g čokolade
250 g šećera
120 g brašna
Za premaz
100 g čokolade
100 g slatke pavlake
Za fil
250 g krem sira
oko 300 g kikiriki putera
200 ml kondenzovano mleko
500-600 ml slatke pavlake
još
100-200 g kikiriki čokoladica
Najpre pripremate kore. Otopiti čokoladu sa puterom. U drugoj činiji penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mešavinu čokolade i putera i na kraju umešati lagano brašno.Pecite u duguljastom plehu nekih 15-20 minuta na 180 stepeni. Pecite dve ovakve kore, s tim da drugu koru sečete na kockice.
Za premaz napravite ganaž. zagrejte pavlaku do vrenja, a zatim skolonite sa vatre i umešajte čokoladu. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi.
Za fil umutite krem sir sa kikiriki puterom, pa dodajte kondenzovano mleko i umućenu slatku pavlaku i mutite dok se sve lepo ne sjedini.
Filovanje: kora-čoko premaz-polovina kikiriki fila-kora seckana na kockice-kikiriki fil-čoko premaz i seckane kikiriki čokoladice.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.