Pogledajte recept za čokoladnu tortu iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za koru (x2)

4 jajeta

200 g putera

200 g čokolade

250 g šećera

120 g brašna

Za premaz

100 g čokolade

100 g slatke pavlake

Za fil

250 g krem sira

oko 300 g kikiriki putera

200 ml kondenzovano mleko

500-600 ml slatke pavlake

još

100-200 g kikiriki čokoladica

Pročitajte još:

Priprema:

Najpre pripremate kore. Otopiti čokoladu sa puterom. U drugoj činiji penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mešavinu čokolade i putera i na kraju umešati lagano brašno.Pecite u duguljastom plehu nekih 15-20 minuta na 180 stepeni. Pecite dve ovakve kore, s tim da drugu koru sečete na kockice.

Za premaz napravite ganaž. zagrejte pavlaku do vrenja, a zatim skolonite sa vatre i umešajte čokoladu. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi.

Za fil umutite krem sir sa kikiriki puterom, pa dodajte kondenzovano mleko i umućenu slatku pavlaku i mutite dok se sve lepo ne sjedini.

Filovanje: kora-čoko premaz-polovina kikiriki fila-kora seckana na kockice-kikiriki fil-čoko premaz i seckane kikiriki čokoladice.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar