Pogledajte recept za kolač narandžasto nebo iz emisije Praktična žena.
1. sloj
500 gr mlevenog keksa
125 g otopljenog maslaca
5 kašika šećera
100 ml soka od naranže
1 vanilin šećer
sok od 3 naranže
50 g kandiranih narandži
2. sloj
500 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
50 g kandirane narandže
1 učvršćivač za šlag
3. sloj
100 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade sa mlečnim punjenjem
Prvi sloj:
Umešati sve sastojke za prvi sloj i umesite koru koju utisnite u dno četvrtastog kalupa
Drugi sloj:
Umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte joj otopljenu belu čokoladu, kandirane narandže i učvršćivač za šlag. Sve lepo sjediniti mikserom i prelijte preko kore
Treći sloj:
Napravite ganaž tako što ćete pavlaku zagrejati do vrenja, a zatim sklonite pavlaku sa vatre i umešajte čokoladu.
Mešati čokoladu dok se potpuno ne otopi. Kada se čokolada potpuno otopila i sjedinila sa pavlakom, ohladiti malo na sobnoj temperature, a zatim je prelijte preko drugog sloja. Kolač ostaviti da se stegne preko noći u frizderu.
Sutradan isecite kolač na kocke željene dimenzije.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.