U emisiji Praktična žena predstavljen je recept za fantastične vege burgere.
250 g kuvane bundeve
230 g ovsenih pahuljica
160 g leblebija iz konzervi
1 kašika senfa
1 crni luk
1 kašika ml. paprike
2 kašike meda
2 kašike soja sosa
so
još
burger lepinje
zelena salata
paradajz
bbq sos
ljubičasti luk
majonez
senf
kiseli krastavčići
Skuvanu bundevu izblendajte da dodbijete pire, a zatim dodati i sve ostale sastojke i sve lepo izblendajte. Od ove smese pravite pljeskavice i pržite ih na gril tiganju sa obe strane.
Kada ste napravili pljeskavice, uzmite lepinju i premažite je bbq sosom, pa staviti zelenu salatu i majonez, zatim pljeskavice, pa malo senfa, krastavčiće, paradajz, luk na rebarca ili kolutove i preklopite drugim delom lepinje.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.