U emisiji Praktična žena kod voditeljke Nataše Pavlović legendarna Lepa Brena je predstavila recept za vrlo ukusno jelo.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
8-10 kašika prezli
1 luk
1 čen belog luka
šaka peršuna
1/2 crvene paprika
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice karija
1 kašičica mlevene paprike
Za sos:
kocka putera
1 luk
oko 300 g pečuraka
200 ml neutralne pavlake
100 ml mleka
1 kašika senfa
1 kašika gustina/brašna
1 kašičica soli, bibera i peršuna
Za preliv:
200-300 g rendane gaude
Priprema:
Umesite meso kao za ćufte od navedenih sastojaka. Dobijenu smesu utapkajte u dno pleha gde ćete peći jelo. Za sos zagrejte maslac u dubljem tiganju, a zatim propržite luk i pečurke 10-15 minuta.
U činiju izmešati pavlaku, mleko, senf i gustin i sipati u tiganj sa pečurkama. Kada se sos zgusnuo, dodati začine i skloniti sa vatre. Pripremljen sos preliti preko mesa, a odozgo posusti obilno rendanu gaudu.
Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Sastojci:
400 g batata
100-200 g suncokreta/pinjola
1 kašika balzamiko kreme
1 kašika senfa sa slačicom
1 kašika meda
rukola
1 crveni luk
1 šolja nara
100 g kozjeg sira
Priprema:
Batat (slatki krompir) ispeći u rerni, kao i suncokret/pinjole. Izmešati balzamiko kremu, senf i med. Crveni/ljubičasti luk isecite na rebarca. U činiju izmešati rukolu, batat, pinjole/suncokret, preliti dresingom, pa posuti narom i kozjim sirom i sve lepo izmešati.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare