U emisiji Praktična žena kod voditeljke Nataše Pavlović legendarna Lepa Brena je predstavila recept za vrlo ukusno jelo.

Zapečena piletina u sosu od šampinjona

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

8-10 kašika prezli

1 luk

1 čen belog luka

šaka peršuna

1/2 crvene paprika

1 jaje

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1/2 kašičice karija

1 kašičica mlevene paprike

Za sos:

kocka putera

1 luk

oko 300 g pečuraka

200 ml neutralne pavlake

100 ml mleka

1 kašika senfa

1 kašika gustina/brašna

1 kašičica soli, bibera i peršuna

Za preliv:

200-300 g rendane gaude

Priprema:

Umesite meso kao za ćufte od navedenih sastojaka. Dobijenu smesu utapkajte u dno pleha gde ćete peći jelo. Za sos zagrejte maslac u dubljem tiganju, a zatim propržite luk i pečurke 10-15 minuta.

U činiju izmešati pavlaku, mleko, senf i gustin i sipati u tiganj sa pečurkama. Kada se sos zgusnuo, dodati začine i skloniti sa vatre. Pripremljen sos preliti preko mesa, a odozgo posusti obilno rendanu gaudu.

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pročitajte još:

Salata sa slatkim krompirom

Sastojci:

400 g batata

100-200 g suncokreta/pinjola

1 kašika balzamiko kreme

1 kašika senfa sa slačicom

1 kašika meda

rukola

1 crveni luk

1 šolja nara

100 g kozjeg sira

Priprema:

Batat (slatki krompir) ispeći u rerni, kao i suncokret/pinjole. Izmešati balzamiko kremu, senf i med. Crveni/ljubičasti luk isecite na rebarca. U činiju izmešati rukolu, batat, pinjole/suncokret, preliti dresingom, pa posuti narom i kozjim sirom i sve lepo izmešati.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare