U emisiji „Praktična žena“ kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Jelena Trošić, autorka Instagram profila slatko_i_slano_jt_trstenik. Ona je pripremala Belisima tortu.
Jelena je u emisiji „Praktična žena“ pripremila fenomenalnu Belisima tortu.
Kore x 4
4 belanca
4 kašike šećera
1 kašika brašna
3 kašike mlevenog keksa
1 šolja mleka za natapanje kora
Fil 1
16 žumanaca
2 pudinga od vanile
1 pudinga od bele čokolade
16 kašika šećera
1 litar mleka
100 grama bele čokolade
250 grama margarina
100 g mlevenog keksa
Fil 2
500 grama šlaga
500 mleka mleka
150 grama mlevenog keksa
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati keks pomešan sa brašnom i peći četiri korice u kalupu prečnika 26 cm. Svaku koricu peći na 180 stepeni desetak ak minuta da blago porumeni.
Žumanca i pudinge razmutiti sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom, pa kada provri skuvajte fil od razmućenih žumanaca sa pudinzima. U vruć fil najpre dodati belu čokoladu, a zatim i margarin i sve lepo sjediniti. Ohlađen fil umutiti mikserom i polako dodati keks.
Šlag umutiti sa hladnim mlekom i dodati keks. Svaku koru preliti sa malo mleka i filovati prvo žutim pa belim filom.
Ukrasiti po želji.
Pogledajte video na početku teksta u kom je prikazana kompletna priprema Belisima torte.