U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović predstavila je recept za venčiće od lisnatog testa i jabuka.

Sastojci:

Foto: Dalibor Milošević

jabuke

cimet

lisnato testo

1-2 kašike meda

jaje

prah šećer

Pročitajte još:

Priprema:

Isecite jabuke na kružne kriške, pa kružnim sekačom isecite krug u sredini.

Lisnato testo razvući četvrtasto, a zatim isecite tanke dugačke trake i obmotajte oko jabuke kako biste dobili formu venčića. Ređati venčiće na pleh obložen papirom za pečenje. Venčiće premazati umućenim jajetom ili samo žumancetom, zatim posuti cimetom i medom.

Pecite oko 20-25 minuta na 180 stepeni. Kada su jabuke mekane, gotovo je. Ohlađene venčiće pospite šećerom u prahu.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar