U emisiji "Praktična žena" kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Anica Marjanović koja stoji iza profila anica_patisserie. Ona je pravila oblande od šumskog voća.

Sastojci:

2 lista male oblande

350 grama džema (šumsko voće)

250 grama keksa četvrtastog

Fil :

100ml vode

5 kašika šećera

125 grama margarina

50 grama čokolade

1 kašika kakaa

70 g mlevenih oraha

150 grama mlevenog keksa

Glazura

100 grama čokolade

6 kašika slatke pavlake

Foto: Printscreen

Priprema:

Dva lista male obladne premazati sa 6 punih kašika džema. Polovinu keksa poređajte preko jednog lista oblande.
Za fil skuvajte vodu sa šećerom na umerenoj temperaturi da se šećer otopi. Kada provri dodajte margarin, čokoladu i kakao. Kuvati da se svi sastojci otope i sjedine (na umerenoj temperaturi) .

Skloniti sa vatre i dodati ml. orahe i mleveni keks. Vruć fil odmah premazati preko keksa. Ponovo ređati ostali keks. Preko keksa stavite drugi list obladne premazane džemom (marmelada da ide na keks). Oblandu opteretite nečim teškim i ostaviti dva tri sata da ostoji u frižideru. Nakon toga otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom. Preliti glazuru na oblandu i lepo ohladiti.

Redosled ređanja: Oblanda-džem-keks-fil-keks-džem-oblanda-čokoladna glazura.

Video za oblande pogledajte na vrhu teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar